Ympäristöystävällistä jalkapalloa – Niken GS kengät ja peliasut

Tänä kesänä Brasilian maajoukkue tähtensä Neymarin johdolla kantaa ehkä ympäristöystävällisintä peliasukokonaisuutta ikinä. Ympäristöystävällisyydellä myydään nykyään jo lähes mitä tahansa, mutta kun varusteet näyttävät tältä ja kuormittavat luontoa vähemmän, on siinä jo jutun juurta.

Niken uusi GS on valmistettu kierrätysmateriaaleista

Nike GS jalkapallokenkä on siis valmistettu suureksi osaksi kierrätettävistä ja uusiutuvista materiaaleista. Kengän pohjan ja sisäosan valmistusmateriaali on pääasiassa risiinikasvista saatava öljy ja siitä valmistettava muovi. Päällinen puolestaan on vähintään 70 prosenttisesti kierrätetyistä materiaaleista valmistettu. Tässä tapauksessa ei kuitenkaan ole kyse mistään pesupähkinöistä, jotka eivät kuormita luontoa mutteivät pese pyykkiäkään. Nike GS on kevein yrityksen koskaan valmistama kenkä. 43 kokoinen pläägä painaa ainoastaan 160 grammaa. Muutkin ominaisuudet ovat Nikelle totutulla tasolla.

Niken tekemä Brasilian peliasu on valmistettu kierrätysmateriaaleista

Peliasu puolestaan on valmistettu murskatuista vesipulloista sulatetusta langasta. Keskimäärin yhteen peliasuun käytetään 13 pulloa. Vuodesta 2010 eteenpäin Nike on käyttänyt peliasuihin 115 miljoonaa muovipulloa. Jos sitä Eviania on pakko juoda, onhan se positiivista, etteivät pullot päädy osaksi maaperää.

Lähde: nikeinc.com

3 comments

Kommentoi

Kommentit