World Cup cyclocross: Italialaista tyylikkyyttä Colnagon tapaan

Colnago on italialainen polkupyörien valmistaja. Ernesto Colnago perusti yrityksen vuonna 1954. Colnagon pyörät ovat usein muita merkkejä hieman hintavampia, mutta pyöräilypiireissä Colnagon pyörät ovat todella arvostettuja ja silmää hipovia. Colnago valmistaa pääasiassa maantiepyöriä, mutta valikoimissa on myös muutamia cyclocrosseja sekä aika-ajoon ja triathloniin soveltuvia malleja.

Hintalappu on monelle esteenä maantiepyörää valittaessa, mutta cyclocross puolella Colnago on pystynyt pitämään hinnat maltillisempana. World Cup – mallista on tullut todella suosittu ja se onkin tuttu näky arkisessa työmatkaliikenteessä aktiivipyöräilijöillä. Uusi World Cup on varustettu useiden muiden merkkien tapaan levyjarruilla. Rungon väritystä on vaalennettu ja pyörässä on luotettava Shimanon 105 – osasarja. 105-osasarja on todella yleinen hieman yli 1000 euron hintaluokassa. Vaijerit ovat kulkeneet jo reilun vuoden ajan piilossa tankonauhan alla ja luotettavuus on ollut huippuluokkaa. Hinta-laatusuhde on siis kohdallaan tämän osasarjan kohdalla. Rungon kaksoisohennetut alumiiniputket tekevät ajamisesta kevyttä vaikka valmistusmateriaali ei olekkaan hiilikuitua.

Uuden mallin hinta asettuu noin 1500-1700 euron tietämille. Colnagon pyöriä Suomessa myyvät ainakin Velosport ja Cyclecenter pääkaupunkiseudulla. Uusia malleja on jo saatavilla.

Kuvat ja lähteet: Colnago

Kommentoi

Kommentit