Uusi SRAM Red 2012 osasarja – mekaaninen haastaja

Samaan aikaan kun sekä Shimano että Campagnolo tuovat markkinoille sähkövaihtajia, yhdysvaltalaisen SRAMin suuri uutuus kaudelle 2012 on SRAM Red 2012 osasarja. Ja vaikka sähkövaihtajien markkinointipotentiaali on tällä hetkellä todella kova ei se tarkoita sitä, että SRAMin Red ei pystyisi kilpailemaan 2012 kiinnostavimman osasarjan paikasta. Vaikka Red näkikin päivänvalon jo puolen vuosikymmentä sitten pitää SRAM itse Red 2012:a täysin uutena gruppona. Sen verran muutoksia siihen on tehty.

Uuden SRAM Red 2012 osasarjan jarrukahva/vaihdevipu

Kehityksen lähtökohtana on ollut se, että kaikki ylimääräinen on karsittu ja keskitytty on siihen mikä parantaa ajonautintoa. Vaihdevipujen ergonomiaan on kiinnitetty erityistä huomiota. Vipujen materiaalit ovat entistä mukavammat ja sekä vaihdevipujen että jarrukahvojen etäisyyttä voi säätää erikseen, jolloin ne istuvat entistä paremmin eri kokoisiin lapasiin.

Uuden SRAM Red 2012 osasarjan etuvaihtaja

Myös vaihtajissa on tehty muutoksia. Esimerkiksi etuvaihtaja kääntyy sisään- ja ulospäin ketjun suuntaisesti ns. Yaw-teknologian ansiosta. Näin vaihteita pitäisi pystyä käyttämään laajemmalla skaalalla ilman ketjun hankaamista. Molemmissa vaihtajissa on käytetty esimerkiksi materiaaleja, joiden tehtävänä on parantaa ketjun liikettä ja vähentää ääntä. Myös eturattaat on optimoitu toimimaan Yaw-vaihtajan kanssa.

Uuden SRAM Red 2012 osasarjan kampisarja Quarq-teknologialla

Myös kampisarja on uusittu ja siinä on panostettu etenkin keveyteen, joka on saavutettu mittavalla onttoudella. Koko osasarjan painoa on saatu laskettua ja painoa on noin 1739 grammaa. Kampisarjan saa myös integroidulla Quarq Power Meter teknologialla, joka toimii mittarina ja on ANT+:lla kytkettävissä monenlaisiin päätelaitteisiin iPhonsta Garminiin.

Uuden SRAM Red 2012 osasarjan jarru

Myös jarruja on hieman modattu ja niistä on saatu entistä matalaprofiilisemmat ja näin aerodynaamisemmat.

Tarkkaa hintaa ei uudelle SRAM Redille Suomessa löydy, mutta arviot liikkuvat noin 2500 euron tietämille. Joka tapauksessa selvästi sähköisiä kilpakumppaneitaan Shimano Dura Ace Di2:ta ja Campagnolo Super Record EPS:ää halvempi se on.

Kaiken kaikkiaan Red on ainakin henkeäsalpaavan kaunis ja lisää kuvia sekä tietoa löytyy SRAM Red 2012 esitteestä.

Kommentoi

Kommentit