Uusi seikkailukello Garminilta – Fenix

Garminin uusi Fēnix (mikä tuo toinen kirjain on ei vielä selvinnyt minulle, joten copy pastetin sen Garminin sivuilta) seikkailukello on suunniteltu monimuotoiseen liikkumiseen ja ulkoiluun maastossa. Kello on pakattu täyteen ominaisuuksia, joiden ansiosta omaa liikkumistaan voi suunnitella ja analysoida erittäin tarkasti. Fēnix ilmestyy markkinoille hieman Suunnon Ambitin jälkeen. Ambit on kerännyt paljon kehuja ympäri maailmaa ja nähtäväksi jää miten Fēnix pärjää.

Garminin uusi Fenix seikkailukello

Fēnixissä on sisäänrakennettu GPS, joka alkaa olla jo itsestään selvyys tämän ryhmän kelloille. GPS:n ansiosta voidaan kuljettua reittiä seurata ja tallentaa, jotta myös paluumatka onnistuisi. Reitin suunnittelu onnistuu Garminin Base Camp –suunnitteluohjelmistolla ja reissua varten voikin tallentaa 1000 reittipistettä. Kuljettua matkaa voi puolestaan tallentaa jopa 10 000 jälkipisteen avulla. Kuten Suunnon Ambitissa, on myös Fēnixissä mahdollista säätää GPS:n ”päivitysnopeutta” (sampling rate). Näin akun kestoa voidaan hallita ja sen vaihteluväliksi mainitaankin 16-50 tuntia riippuen GPS:n nopeudesta. Fēnix keskustelee myös älypuhelimesi kanssa bluethootilla ja näin voit purkaa GPS-tietoja tarkemmalle kartalle jopa kesken lenkin.

GPS:n lisäksi kellossa on jo pakolliseksi muodostuneet seikkailukellon ominaisuudet eli ilmanpaine-, korkeus ja lämpötilamittarit sekä kompassi. Lämpötilan mittaukseen on saatavilla ulkoinen ANT-teknologialla toimiva anturi, jonka ansiosta ruumiinlämmön vaikutus voidaan mitätöidä.

Garminin uusi Fenix seikkailukello

Kuten odottaa saattaa, on Fēnixiä mahdollista käyttää myös urheilukellona ja lisäosina onkin saatavilla sykevyö sekä matka- ja kadenssimittarit pyörään. Geokätkeilijöitä saattaa kiinnostaa myös tähän lajiin sopivat extraominaisuudet Fēnixissä.

Kaiken kaikkiaan Fēnix on uskottavan näköinen seikkailukello ja ominaisuuksiensa puolesta erittäin mielenkiintoinen uutuus. Hintaa kellolla ilman lisäosia on 399,90€ eli se on pikkuisen Ambitia halvempi. Tämän tyypin kelloissa kuitenkin odotellaan aina sitä, että käyttäjäkokemuksia alkaa ilmaantumaan ennen kuin annetaan lopulliset arviot.

Lähde ja kuvat: garmin.com

3 comments

Kommentoi

Kommentit