Uusi Nike+ – urheilua kosketusnäyttösukupolvelle

Urheilualalla on jo pitkään ollut valloilla kehityssuunta, jossa urheillessa voi entistä enemmän käyttää niitä älylaitteita, joita muutenkin käytämme joka päivä. Näiden laitteiden avulla liikkujat saavat opastusta, haasteita, mahdollisuuden jakaa tuloksiaan ja mahdollisuuden saada palautetta omasta toiminnastaan. Nike+ on Niken vastaus tällaiseen kysyntään.

Uusi Nike+ lisää sisältöä liikkumiseen digitaalisesti

Nike+ esiteltiin juoksukenkiin jo vuonna 2006 ja se on siitä levinnyt muihinkin lajeihin ja sitä käyttää maailman laajuisesti jopa 6 miljoonaa ihmistä. Helmikuun lopulla Nike esitteli uuden plussan, joka on kehittynyt entisestään. Jo aiemmin tänä vuonna esiteltiin Niken Fuelband, joka on osa tätä perhettä.

Uusi Nike+ lisää sisältöä liikkumiseen digitaalisesti

Uudessa plussassa on liikettä monitoroivat sensorit molemmissa kengissä. Näiden avulla voidaan mitata monenlaista liikettä, joka on helppo purkaa esimerkiksi älypuhelimella. Uusi lisä on se, että älypuhelin otetaan vahvasti mukaan liikuntaan ja sen näytöltä saadaan esimerkiksi videolla ohjeet jokaiseen liikkeeseen. Painesensoreiden avulla puhelin voi myös kertoa milloin tavoitteet tietyn treenin suhteen on saavutettu.

Uusi Nike+ lisää sisältöä liikkumiseen digitaalisesti

Treenin tiedot voi jakaa välittömästi erilaisissa sosiaalisissa palveluissa ja treeneistä voi myös kisata esimerkiksi kavereiden kanssa. Kovan kilpailuvietin omaava liikkuja voi siis saada haasteen mukaan jokaiseen harjoituskertaan.

En vielä löytänyt hintoja kyseiselle tuotteelle,  mutta uskon ettei niitä kauaa tarvitse Suomessakaan odotella. Ensimmäiset jalkineet, joihin uusi Nike+ teknologia tulee on Lunar Hyperworkout+ naisille ja Lunar TR1+ miehille. Tämän jälkeen se laajenee muihinkin malleihin.

Samaan aikaan lanseerattiin myös samaa Nike+ teknologiaa hyödyntävä Nike Basketball+, johon voi tutustua lisää Nike Basketball+:sta kertovalla sivulla.

Kuvat ja lähde nikeinc.com

3 comments

Kommentoi

Kommentit