Under Armour SpeedForm -juoksukengät

Juoksukenkien valinta ei ole helppoa ja usein suurimmat ongelmat ovat ainakin itselläni istuvuuden suhteen päällisen ja lestin yhteensopivuudessa. Joku kenkä tuntuu hyvältä leveyden ja pituuden suhteen, mutta sitten päällinen on niin iso, että jalka alkaa vaeltamaan kengän sisällä. Välillä taas päällinen istuu kuin sukka, mutta lesti ei taas osu millään kohdilleen.

Under Armour SpeedForm juoksukenkä on suunniteltu juoksuun, mutta erona muihin juoksukenkiin, se on valmistettu rintaliivejä valmistavassa tehtaassa. Miten tähän on oikein päädytty ja miksi? Under Armourin innovaatio-osaston luova johtaja Kevin Fallon sekä juoksun vanhempi luova johtaja, Dave Dombrow löivät päät yhteen ja oppimisprosessin kautta päällisvalmistajaksi valikoitui Industrial Latex Corporation (Playtex), yritys, joka suunnitteli muun muassa NASA:n kuupuvut 60-luvulla.

Lopputuloksena syntyi Under Armour SpeedForm, juoksukenkä, joka on lähes saumaton ja jonka istuvuus pitäisi olla todella hyvä. Kengässä on ilmeisesti myös täysin uudenlainen varvasboksi, joka muotoutuu käyttäjän mukaan, mutta kuvien perusteella se näyttää enemmänkin vain joustavalta ja nauhoituksen mukaan asettuvalta. Kantakappi on myös uudenlainen ja siihen on lisätty silikonia kapin ulkopuolella, jotta kanta ei pääse liikkumaan ja samalla se mukautuu käyttäjän mukaan. Kantakappi näyttää kuvissa todella matalalta, joka miellyttää ainakin itseäni.

Mielenkiintoinen kenkä ja todella hienoa nähdä taas uudenlaista näkökulmaa juoksukenkien valmistukseen. Toivottavasti saamme jossain välissä Under Armourin juoksukenkiä testiin ASA:llekin, koska heiltä on nyt viimeaikoina puskenut ulos jos jonkinmoista uutuutta, jotka olisi kiva päästä testaamaan kunnolla.

Lähteet ja kuvat: Under Armour,  Trendhunter & Gizmodo

Kommentoi

Kommentit