Under Armour FTHR Shield TRC Storm – pitkä nimi trail-juoksukengälle

Lumet kaikkovat kovaa vauhtia myös metsistä ja kallioilta ja innokkaimpia polku-juoksijoita alkaakin jo kuumottaa. Vaarojen Maratonin ja Nuuksio Classic trail-juoksutapahtumien myydessä täyteen hetkessä, voitaneen puhua pienoisesta trail-juoksubuumista. Samaan aikaan pitävämpiä, suojaavampia ja tukevampia trail-juoksukenkiä löytyy lähes jokaiselta juoksukenkämerkiltä.

Under Armorilta uusi FTHR Shield TRC Strom trail-juoksukenkä maastoon

Uusimpana lisäyksenä tähän sarjaan on Under Armourin FTHR Shield TRC Storm. Under Armourin kengässä on korkea CompFit –nilkka rakenne, joka lisää kengän istuvuutta. Korkean nilkan pitäisi myös lisätä kengän tukevuutta suuntaa vaihdettaessa. Katukenkiin tottuneiden juoksijoiden voi olla vaikea niellä tuota korkeaa nilkkaa, mutta esimerkiksi suunnistajat lienevät tottuneita siihen, että maastojalkineessa nilkkaa on. Päällinen on Under Armourin UA Storm materiaalia, jonka ansiosta pinta hylkii vettä ja likaa. Pohja on vaimennetu koko mitalta Under Armourin omalla Micro G materiaalilla. Pidosta puolestaan vastaa maastopyöristä innoituksensa saanet ”micro-nastat”, joiden tehtävänä on pitää silloin, kun pitoa tarvitaan.

Under Armorilta uusi FTHR Shield TRC Strom trail-juoksukenkä maastoon

Monet valmistajat tekevät edelleen trail-juoksukengistä ”huonon kelin kenkiä”. Tämä sinällään on ok, sillä monesti maastossa juoksijat kohtaavat haastavampia olosuhteita kuin kadulla juoksijat. Kuitenkin maastossa juoksu on parhaimmillaan silloin kun ulkoliikunta yleensäkin on hauskaa eli kauniissa kelissä. Tällöin kengältä kaivattaisiin usein samoja hengittävyys- ja keveysominaisuuksia kuin tavalliseltakin juoksukengältä. Valitettavan usein kauppojen valikoimista ei kuitenkaan kalvottomia vaihtoehtoja tunnu löytyvän.

Under Armorilta uusi FTHR Shield TRC Strom trail-juoksukenkä maastoon

Kyseistä jalkinetta voi tilata ainakin valmistajan sivujen kautta ja hintaa sillä on 136,45€.

Lähteet: uncrate.com, underarmour.com

Kommentoi

Kommentit