Under Armor Coldblack-vaatteet – eikä aurinko pilaa päivääsi

Aurinkoiset kesäpäivät täällä Suomessa ovat sen verran arvokkaita, että silloin ei sovi jäädä sisälle. Pitkät juoksulenkit tai esimerkiksi 18 reikää golfia auringon porottaessa voivat kuitenkin käydä todella tukaliksi. Tällöin on yleensä kaivettu esiin vaaleampia vaatteita, jotka imevät vähemmän auringon lämpöä itseensä ja näin pysyvät viileämpinä.

Under Armorin Coldblack pitää viileänä

Under Armorin uudessa mallistossa käytettään hyväksi sveitsiläisen materiaalikäsittelyn asiantuntijan Schoellerin Coldblack-käsittelyä. Käsittelyn ansiosta auringon säteiden aiheuttamaa lämpenemistä ja UV-säteilyn haittavaikutuksia voidaan vähentää huomattavasti huolimatta tekstiilin väristä. Coldblackin ansiosta materiaali heijastaa auringon lämpöä pois vaatteesta ja näin vähentää lämpenemistä keholla. Tummat värit käyttäytyvät vähintään yhtä hyvin kuin vaaleat ja vaaleat entistä paremmin.

Under Armorin Coldblack pitää viileänä

Vankkaa faktaa on  se, että kehon lämpötilan liika kohoaminen voi heikentää suoritustasoa merkittävästi muun muassa kiihtyvän hikoilun ansiosta. Myös UV-säteiden haittavaikutksista ihmiselle ei varmasti enää tarvitse ketään erikseen valistaa. Muutamat testit ovat antaneet viitteitä siitä, että Coldblack-teknologia todella toimii ja vähentää lämpenemistä iholla.

Under Armorin Coldblack pitää viileänä

Under Armorin mallistossa Coldblack-käsittelyä hyödynnetään juoksuvaatteissa, treenivaatteissa sekä golfvaatteissa. Tuotteet ovat myynnissä muun muassa Under Armorin verkkokaupassa ja hinnat vaihtelevat peruspaidan alle 40 eurosta vähän reiluun sataan euroon golf-housuista.

Coldblackiä käyttävät myös muut vaatevalmistajat, joista tunnetuimpia ovat ehkä outdoor-merkki Mammut sekä pyöräilyvaatevalmistaja Pearl Izumi.

Kuvat www.underarmor.com

Kommentoi

Kommentit