Ultimate Direction lanseeraa kolmen huippujuoksijan suunnittelemia juoksureppuja

Jos viikonlopun tukahduttavassa säässä saattoi Helsinki City Maratonin juoksijoille tulla ikävä omia juotavia, on maratonia huomattavasti pidemmillä ultramatkoilla usein säännöissä säädetty juoksijan mukanaan kuljetettavien tavaroiden vähimmäismäärä. Ja koska kyse on kilpailuista, on kantovälineen syytä olla niin kevyt ja huomaamaton kuin mahdollista. Jo 1980-luvulla juomareppuja tarjoamaan aloittanutUltimate Direct aikoo iskeä entistä vahvemmin näiden juoksureppujen markkinoille loppuvuonna ja ensi vuoden alussa. Firma palkkasi kolme kovaa ultrajuoksijaa tarjoamaan suunniteluapuansa itsensä näköisiin kisalaukkuihin.

Anthony Krupickan, joka sijoittui viikonlopun Leadvillen sadan mailin kisassa neljänneksi palattuaan loukkaantumisensa jälkeen pitkille matkoille, on minimalismin nimiin vannovassa ideologiassaan suunnitellut erittäin kevyen ja kuristetun version kisaliivistä. Painoa liivillä on ainoastaan 154 grammaa ja tilavuus on 4.5 litraa. Suositushinnaksi on annettu 90 dollaria. Repussa kaikki epäolennainen on kuristettu pois ja juomat kulkevat mukana edessä olevien pidikkeiden avulla. Alla olevasta videosta huomaa, että liivi on tosiaan minimalistinen, eikä välttämättä olisi huono korvike harmaita hiuksia, kirosanoja ja ylimääräisiä kiristystaukoja aiheuttaville juomavöille.

Scott Jurek, jonka meriittilista täyttäisi hyvin koko loppupostin, suunnitteli hieman Krupickan kisaliiviä suuremman Ultraliivin, joka on tilavuudeltaan 9.2 litraa ja painaa 196 grammaa. Liivin suositushinnaksi on mätkäisty 120 dollaria. Tällaisella repulla tulisi siis ihmisen selvitä Sparthalonin kutkuttavasta 246 kilometrin (153 mailin) matkasta.

Peter Bakwin, joka pitkän matkan kisojen lisäksi tykkää juosta maiden läpi ja kiipeillä vuorille, on suunnitellut kolmikosta isoimman kassin. 336 gramman ja 12 litran tilavuudella ei vielä päästä rinkkaosastolle kaupoissa, mutta moisella repulla pärjää jo pidemmänkin seikkailujuoksun tai vaikka lähdettäessä hallituille päiväkiipeilyille. Joukon isoimmalle repulle sopivaksi suositushinnaksi on arvioitu 150 dollaria.

USA:ssa Krupickan kisaliivi tulee  tammikuussa 2013, Jurekin versio marraskuussa 2012 ja Bawkinin tuotos tammikuussa 2013. Hintojen puolesta reput eivät suinkaan ole sieltä kalleimmasta päästä high end -kategoriassa eli kokeilemisen arvoisia tuotteita on varmasti tulossa, jahka laukut joskus Suomeen rantautuvat.

Lähteet: www.trailspace.com, www.outdoorhub.com

1 comment

Kommentoi

Kommentit