JarnoUltimate Direction Fastpack 20 – Reppu oikeasti pitkille matkoille

Vaeltaminen on mukavaa. Nopeasti kulkeminen on kivaa. Maastojuokseminen ei ole pöllömpää sekään. Nämä yhdistämällä liikkuminen se sitten varmasti olisikin mahtavaa. Ja kas, tälle kulkemiselle jo olemassa englanniksi oma termikin, fast packing. Olkoon tämä vaikka pikavaellus suomeksi. Tällöin tehdään sekä kävellen että juosten pidempiä, useamman päivän retkiä. Tavallisesta etappijuoksusta tämän erottaa mukana kulkeva tavaramäärä, johon voi sisältyä telttaa, makuupussia, ruokia ja muita juoksussa vähemmän käytettyjä varusteita.

Näin ratkiriemukkaalta kuulostava laji vaatii repulta poikkeuksellisia ominaisuuksia: laukun pitäisi olla kevyt, tilava ja toimiva. Erinäköisiä virityksiä on aiemminkin ollut, mutta tänä syksynä markkinoille ilmestyy suurta kiinnostusta herättävä uutuus: Ultimate Direction Fastpack 20.

Minun silmiini Fastpack vaikuttaa hyvin pitkälti pohjautuvan Signature Seriesin valmistusideologiaan, toisin sanoen repun materiaali mukautuu tavaramäärään, se on kevyt sekä tavaraa on helppo käsitellä riisumatta laukkua.

Ultimate_Direction_Fastpack_20_a

Repun isoin selkätasku on venyvästä materiaalista valmistettu, 15–23 litran vetoinen säilytyslokero. Mikäli kannossa on tavaraa vähemmän, muotoutuu aukko 15 litran kokoiseksi, ja suuremmalla roinamäärällä tilavuutta tulee yli 20 litraa.

Tämän isoimman taskun lisäksi repussa on takana, sivuilla ja edessä erilliset päällistaskut. Näihin on tarkoitus tunkea ne tavarat, joita tarvitaan nopeasti, kuten takit, sauvat ja naposteltavat. Edessä oleviin taskuihin on luonnollisesti mahdollista laittaa juomapullot käsien ulottuville.

Reppu on kevyt nimenomaan käytettyjen materiaalien sekä vähäisten tukielementtien vuoksi. Vähäisten tukien ja kiristysremmien vuoksi repun rakenne onkin jouduttu miettimään tarkkaan, ja tyylilleen uskollisesti Ultimate Direction päätyi eräänlaiseen liivimuotoiluun. Repun selkäpaneeli sekä olkahihnat on valmistettu yhtenäisestä palasta, valmistajan InfiKnitiksi kutsumalla tavalla. Tämän pitäisi varmistaa, etteivät saumat pääse hankaamaan ja toisaalta reppu istuu näin myös paremmin selkään. Toki tämä vähentää säätömahdollisuuksia, mutta eipä kyseessä olekaan tavallinen vaellusrinkka.

Ultimate_Direction_Fastpack_20_b

Rinkasta laukun erottaa myös lonkkahihnan korvaaminen kahdella rinnan yli menevällä kiristysnauhalla. Näitä nauhoja voi sitten liikutella kiskoja pitkin itsellensä parhaiten sopivaan kohtaan. Ominaisuus, josta ainakin juoksurepuissa olen tykännyt.

Pohjaa on toki vahvistettu muuta päällismateriaalia paksummaksi, jottei tavaroille kävisi kuin paperikassille ruokaostoksilla.

Fastpack ilmestyy myyntiin tämän vuoden syyskuussa, hinnaksi on ilmoitettu 149,95 dollaria. Saas nähdä päätykö tämä kotimaisten retkikauppojen tai urheiluliikkeiden hyllyihin. Käyttöä tälle varmasti olisi, nimittäin retkeilijöiden lisäksi esimerkiksi enemmän tavaraa kantavat työmatkalenkkeilijät voisivat haluta kokeilla uutuutta.

UltraRunnerPodcastin esittelyvideolla lisätietoa repusta:

Kuvat: Ultimate Direction

Kommentoi

Kommentit