Trek julkaissut tulevan vuoden pyörämallejaan

Amerikkalainen Trek on julkaissut vuoden 2013 pyörämallejaan. Pyörävalmistajat julkaisevat mallinsa yleensä elo-syyskuun vaihteessa, jolloin uuteen kauteen aloitetaan toden teolla valmistautumaan. Useat valmistajat julkistavat hiilikuitu-uutuuksiaan Eurobike – messuilla tulevana viikonloppuna Saksassa. Kuluvan kauden malleja ei enää tässä vaiheessa valmisteta ja tulevan kauden herkkuihin voi alkaa tutustumaan pikkuhiljaa alkusyksyn aikana.

Trek panostaa erityisesti maantie-, triathlon- ja maastopyöriin. Triathlonpyörissä on nähty jo viime kaudella erittäin aerodynaamisia ratkaisuja mm. jarrujen sijoittelun suhteen. Trekin kalleimmissa uusissa maantiepyörissä takajarru on integroitu. Tämä mahdollistaa pienemmän painon ja paremman aerodynamiikan. Painon pudotus johtuu siitä, että takahaarukan jarrusilta on poistettu. Trek mainostaa Speed Concept 9 – sarjan triathlonpyörää maailman nopeimpana pyöränä. Huippupyöristä tunnettu Cervélo on luonnollisesti samaa mieltä omasta P5 – triathlonpyörästä. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan Cervélon ratkaisua uusista malleista.

Trekin mallisto on todella laaja. Tämä näkyy myös pyörien hinnoittelussa. Edullisimmat pyörät maksavat alle 1000 euroa, kun taas kalleimmista ammattilaismalleista saa pulittaa jopa yli 10 000 euroa.

Lähteet ja kuvat: Trek Bikes

Kommentoi

Kommentit