Trek Domane 6 Series on joustava maantiepyörä

Trek esitteli tovi sitten uuden Domane 6 series -runkonsa, jonka teknologiansa puolesta pitäisi olla omaa luokkaansa karkeammilla tieosuuksilla. Teknologia, joka saa tämän aikaan on nimeltään IsoSpeed.

Terkin uudessa Domane 6 Series rungossa on jousitus

IsoSpeed on eräänlainen jousitus Domanen rungossa. Se on toteutettu siten, että satulaputken ja vaakaputken yhtymäkohdan uudenlaisen liitoksen ansiosta satulaputken liike on riippumaton muun rungon liikkeestä. Satulaputki siis liikkuu rungon suuntaisesti edestakaisin. Tämä mahdollistaa sen, että takapyörä pysyy paremmin tiessä ja tien epätasaisuudet eivät välity ajajaan. Kun runko mukailee paremmin ajajan liikettä on ajoasento parempi ja jalat väsyvät vähemmän. Epätasaisella tiellä siis kaikki voimat pitäisi saada entistä paremmin käyttöön. IsoSpeedin ei pitäisi kuitenkaan vaikuttaa negatiivisesti rungon muihin ajo-ominaisuuksiin.

Terkin uudessa Domane 6 Series rungossa on jousitus

Domane-rungolla ajaa esittelyvideoilla Fabian Cancellara, jonka oli tarkoitus taistella Paris-Roubix –kisan voitosta mukulakiviteillä uudella Domanella. Haave 2011 vuoden kakkossijan kirkastamisesta voitoksi kaatui kuitenkin kirjaimellisesti Tour des Flandersilla. Rytäkässä Cancellaran solisluu katkesi neljään osaan. Nyt Domanella poljettiin sijalle 13 Gregory Rastin toimesta.

Kuvista päätellen pitäisi Domanen olla aktiivisessa käytössä Radioshack-Nissan-Trek tallin ajajien keskuudessa ja sikäli kun se hyväksi havaitaan voi se olla seuraava suuri juttu. Esimerkiksi cyclocross-fillareissa tämäntapainen teknologia voisi olla kultaakin kalliimpaa.

Domanen 6 sarjan hinnat lähtevät tällä hetkellä alle 5000 dollarista ja kallein Cancellaran Dura-Ace di2 osilla varustettu versio on hinnaltaan reilu 11 000 dollaria.

Kuvat trekbikes.com, radioshacknissantrek.com, adventure-journal.com 

 

Kommentoi

Kommentit