JarnoTimex Ironman One GPS – Älykellon ominaisuudet ilman älypuhelinta

Puhelimen ja sykemittarin molemminpulinen hyödyntäminen on nykyisin tärkeä ominaisuus monen mittarivalmistajan huippumalleissa. Tämä vaatii kuitenkin kahden eri laitteen yhdistämistä, mikä harvoin on ideaali ratkaisu. Ja tähän saumaan iskee Timexin uusin mittari, Timex Ironman One GPS+.

Uutuus vaikuttaa olevan yhdistelmä älykelloa ja harjoitustietokonetta. Älykelloon viittaavat viestintä- ja yhteysominaisuudet, tavalliseen sykemittariin mittausominaisuudet.

Timex Ironman One GPS e

Kuva: runblogger.com

Urheilussa kellosta saa irti perinteiset matkan, vauhdin, tahdin sekä erikseen ostettavalla sykevyöllä myös sykkeen. Mielenkiintoista on, että Ironman-nimeä kantavan laitteen uinti- tai pyöräilyominaisuuksista ei ole tietoa tai sitten ne puuttuvat kokonaan. Ei suuri ongelma juoksijoille, mutta pyöräilijöitä ja uimareita tämä voi hieman harmittaa.

Timex Ironman One GPS a

Kuva: Timex

Älyominaisuuksia on sitten huomattavasti enemmän. Kelloon saa synkattua sähköpostinsa, joihin voi myös vastata suoraan kosketusnäytöltä. Tätä olenkin aina halunnut tehdä lenkeilläni. Kelloon saa myös ladattua nejän GB:n verran musiikkia, jota voi sitten kuunnella Bluetooth-kuulokkeilla. Tämä onkin jo kivempi ominaisuus, joskaan ei täysin ennen kuulumatonta. Muun muassa adidas Smart Run on tämän jo tehnyt.

Timex Ironman One GPS f

Kuva: runblogger.com

Kello toimii myös paikantimena, jolloin harjoituksen aloittaessa sijaintitietosi päivittyvät realiaikaisesti haluamillesi henkilöille. Ranteesta on myös mahdollista lähettää hätäviestejä tai jopa ohjelmoida Timex lähettämään tietty viesti tietystä kohtaa reittiä. Sijaintitiedon päivittyminen muille nähtäväksi ei myöskään ole täysin mullistavaa, mutta Timexillä tähän riittää pelkkä kello ilman puhelinta.

Timex Ironman One GPS c

Kuva: Timex

Urheilusuorituksen tiedot voi ladata laitteesta suoraan erilaisiin nettipalveluihin (Stravaan, MapMyRuniin ja RunKeeperiin), ilman johtoja.

Laitetta ei aluksi saa kuin Yhdysvalloista ja Kanadasta (tai ainakin sen saa tilattua vain siellä sijaitsevaan osoitteeseen). Timex tulee varustettuna AT&T:n kytkyllä, jossa ensimmäinen vuosi on kokonaan ilmainen datasiirron suhteen, seuraavan vuoden hinnasta ei vielä ole tietoa. Hyvä uutinen on, että ulkomailla käytöstä ei tule lisämaksua datan muodossa vaan datan siirto on samanhintaista kaikkialla maapallolla.

Hintaa laitteella on 399 dollaria ja myyntiin se tulee Pohjois-Amerikassa syksyllä, muun maailman julkistusta joudutaan vielä odottamaan.

Lisätietoa: runblogger ja DCRainmaker.

Kommentoi

Kommentit