Taylor Made SpeedBlade-raudat – Citius, Altius, Fortius

Golfartikkelien alkuosion kirjoittaminen tuntuu tänä vuonna poikkeuksellisen helpolle: sen kun kopioi edeltävän vuodatuksen hyvän sään jatkumisesta ja golfkauden pituudesta. Muutoksena vakiotekstiin joutuu lisäämään viittauksen pitkähihaisesta, joka lienee selitys lyhentyneisiin ja vinoutuneisiin lyönteihini.

Taylor Made ei kuitenkaan julkistuksissaan pahemmin kalenteria katsele vaan firmalta puskee hengästyttävään tahtiin uutuuksia. Viimeisin julkistus ovat SpeedBlade-raudat. Vaatimattomana yrityksenä TM kuvailee näitä “radikaalisti muista raudoista eroaviksi niin ulkonäön, nopeuden, lähtökulman, spinnin, tuntuman kuin äänenkin suhteen.” Uskoakseni listasta puuttuu enää lyöntien pituus ja suoruus, mutta ne onkin laitettu kuvauksessa myöhempään kohtaan.

Poikkeuksellisen mailoista tekevät 3–7 rautojen alaosassa olevat urat. TM nimittää tätä uraa Speed Pocketiksi eli vauhtitaskuksi.

Taylor_Made_SpeedBlade_Irons_2

SpeedPocket-uran paikka näkyy lavan pohjassa olevana tummana viivana

Ideana on, että osumapinta-alan takana oleva tyhjä tila mahdollistaa lavan pinnan suuremman jouston, toisin sanoen paremman COR-arvon. Tätä taipuisuutta halutaan, koska se siirtyy jousen lailla liike-energiaksi palloon (toisin sanoen lyöntipituudeksi). Ja SpeedBladeissä mennään ilmoituksen mukaan aivan sääntöjen äärirajoille COR-arvossa, kuten hyvään urheiluhenkeen kuuluu.

Taylor_Made_SpeedBlade_Irons_7

Lavan pinnan joustavuutta kuvaavan COR-arvon hahmotuskuva

Pelkällä COR-arvolla ei silti vielä lyödä pitkälle ja hyvin vaan lavan painopistettä on siirretty alemmas, jotta keskivertogolfarin pitkät raudat nousisivat helpommin, lentäisivät pidemmälle ja tulisivat jyrkemmin alas eli pysähtyisivät nopeammin.

Taylor_Made_SpeedBlade_Irons_6

Mailojen muotoilu myös muuttuu setin sisällä: lyhyet raudat ovat blademäisempiä ja parempaa pallontyöstämiskykyä tarjoavia, kun taas pitkät raudat keskittyvät lyömisen helppouteen. Muutenkin setin sisällä on TM:n mukaan pyritty pohtimaan jokaisen mailan loftia, lavan paksuutta, varren pituutta ja jäykkyyttä sekä speed pocketin kokoa yksilöllisesti.

Kyllähän nämä raudat hyvälle kuulostavat ja näyttävät, mutta täysi poikkeuksellisuus tekniikan osalta on hieman yliampuvaa markkinointia. Mikäli mailat kuitenkin toimivat niin kuin lupaavat, on tässä enemmän kuin riittävästi myyntiargumentteja.

Raudat tulevat myyntiin lokakuun alussa 799 dollarin hintaan. Jäämme odottelemaan, josko joku rohkea suomalainen kauppias ottaisi näitä varastoon jo talveksi.

Lähde: Taylor Made

Kommentoi

Kommentit