Taylor Made SLDR:llä avaukset lähtee kuin kiskoilla?

US PGA:n mestaruus ratkaistiin viikonloppuna ja seurojen mestaruuskilpailut lähestyvät, elämme siis golfkauden huipentumaa. Taylor Made onkin päättänyt auttaa lyöntiensä kanssa tuskailevia tuomalla markkinoille uuden driverinsa, SLDR:n. Tämähän on muuten TM:n neljäs puu-1:n tällä kaudella, joten avulias on valmistaja ollut jo aiemmin.

SLDR oli ensimmäisen kerran laajemmassa koekäytössä pelaajilla heinäkuun puolivälissä PGA-tourilla. Ilmeisesti tulokset tyydyttivät, kun maila päätettiin laittaa yleiseen myyntiin jo elokuun 9.

Drivereissa nykyisin tuttua painotuksen säätämistä drawsta fadeen pystyy myös SLDR:ssä vääntämään, mutta uutta on säätämisen sijoittaminen kiskoille. Kiskoilla on 21 eri vaihtoehtoa painotukselle, joten valinnanvaraa pitäisi löytyä. Ideana on ollut sijoittaa kisko nimenomaan mailan eteen, jolloin painopiste saadaan eteen ja alas, minkä pitäisi vähentää pallon spinniä ja lisätä pituutta. Yleensähän mailoissa painopistettä on laitettu alas ja taakse, jotta lyöminen olisi helpompaa, mutta ehkäpä kiskojen tarjoama valinnanvara tässä tapauksessa tekee mailasta riittävän helppolyöntisen.

SLDR:ssä ei ole vaihtoehtoa säätää lavan asentoa suljettuun tai avattuun, mutta loftia voi kuitenkin säätää 1,5 astetta suuntaansa. Pelaajalla on siis kolmen asteen verran säätövaraa.

Viimeisenä muutoksena mailassa mainittakoon väri: mailan lapa on tumman harmaa väritykseltään, ei siis TM:n viimeisimpien drivereiden tapaan valkoinen. No, tämä uusvanha väritys miellyttääkin minua enemmän, mutta enpä silti jättäisi mailan valintaa värin varaan.

Hinnaksi on Yhdysvalloissa lätkäisty 399 dollaria perusvarsilla ja huippuvarsilla köyhtyy 499 dollaria. Täytyy vain toivoa, että nämä ehtivät Suomeen vielä täksi kaudeksi.

Loppuun hieman kuvia mailasta, joista liikuteltavan painon idea selviää varmasti ja samalla valmistajan lupaukset mailasta tulevat tutuksi.

Lisätietoa: Taylor Made, Pga Tour ja Golfwrx

Kommentoi

Kommentit