JarnoTarralenkkarit meets ninjakenkä – Vibram Furoshki

Sehän on jalkarätin ja tarranauhalenkkarin yhdistelmä! Vibram Furoshki -kengistä on lähes pakko tykätä, ennen kuin toimivuudesta on mitään tietoa.

Vibramin, joka lienee tunnetuin kenkien ulkopohjan kumiseoksista ja Five Finger –paljasjalkakengistä, uusin mallisto näyttää vähintään yhtä mullistavalle kuin varvaskengät aikanaan. Furoshkia ei kiristetä nauhoilla vaan päällinen koostuu useammasta suikaleesta, jotka kiedotaan yhteen. Lupaus yksilöllisestä istuvuudesta ei kuulosta ollenkaan hassulle.

Vibram furoshiki 6

Toki skeptikot voivat pohtia tarjoaako kietaisupäällinen riittävästi jämäkkyyttä jalan paikalla pitämiseksi vai aiheuttaako menetelmä heiluvuutta ja hankausta. En tiedä, tuskin kuitenkaan tällaista huolta nousee vapaa-ajan käytössä. Urheilu onkin sitten asia erikseen.

Vibram furoshiki 3

Uskon jopa, että pienellä jatkokehittämisellä tästä voisi saada oikeasti hyödyllisiä sovelluksia urheiluunkin. Oikeanlaisilla materiaaleilla, jotka ovat sekä riittävän joustavia kiedottavaksi että kuitenkin napakoita pitämään jalan paikallaan (helppo yhdistelmä 🙂 ), voisi Furoshki-menetelmällä parantaa monenkin kengän istuvuutta.

Kuvat: Vibram

Kommentoi

Kommentit