RikuSuunto Movescount ja Strava yhteistyöhön

Suomalainen urheilutietokonevalmistaja Suunto ja yhdysvaltalainen urheiluyhteisöpalvelu Strava ilmoittivat aloittavansa yhteistyön. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Suunnon laitteilla suoritetut suoritukset voi nyt synkata Suunnon oman Movescount-palvelun lisäksi myös Stravaan. Suunnon digitaalisen markkinoinnin johtajan Janne Kallion mukaan yhteistyö on saanut alkunsa käyttäjien pyynnöstä.

Yhdysvaltalainen Strava-yhteisöpalvelu

Muutama sana Stravasta, joka ei ainakaan vielä ole huimasti lyönyt läpi Suomessa. Tästä kertonee, että itse kirjautuessani Stravaan Facebookin avulla, ainoastaan viisi kaveriani käytti Stravaa ja näistäkin puolet oli ulkomaalaisia. Strava on siis yhteisöpalvelu, johon voi ladata erityisesti GPS-pohjaisia harjoituksia monista laitteista. Ainakin Garminin ja Timexin laitteille on suora tuki. Samoin dataa Stravaan voi kerätä sen oman appin kautta, joka on saatavilla iPhonelle ja Androidille. Tämän jälkeen Strava tarjoaa monipuoliset harjoituspäiväkirjaominaisuudet, jotka ovat 6 dollarin kuukausihintaisessa Premium-versiossa vielä monipuolisemmat. Lisäksi Stravan kautta on helppo verrata suorituksia kavereiden suorituksiin, kilpailla heitä ja tuntemattomia vastaan sekä ottaa osaa haasteisiin. Itse asiassa ohjelma tekee automaattisesti vertailuja kulkemasi reitin varrella jo olemassa oleviin suorituksiin. Ja kas, kotioveltasi alkava pitkä suora muodostuukin kilparadaksi.

Itse asiassa ohjelmaa sijoittaa jokaisen harjoituksen aikana sinut automaattisesti kulkemasi reitin tai sen osien aikana tehtyihin huippuaikoihin.

Suunto Movescount harjoituspäiväkirja

Miksei sitten Movescount riitä? Movescounthan on tietoa syventävänä treenipäiväkirjana ihan pätevä. Tietojen lataus sujuu melko helposti ja statistiikat ovat selkeästi ymmärrettävät. Yksi merkittävä lisä on ainakin, että Movescount on melko Suunto-eksklusiivinen. Se ei ole niin hyvä, että sitä kannattaisi käyttää, jos et omista Suunnon laitetta. Näin ollen, jos itse olet Suunnon käyttäjä ja kaveri vannoo Garminin nimeen, voi olla vaikeaa löytää yhteistä harjoituspäiväkirja-alustaa. Strava siis avaa Suunto-käyttäjille suuremman yhteisöpalvelun.

Etua on myös niille käyttäjille, jotka haluavat käyttää esimerkiksi juostessa Suunnon kelloa, mutta pyöräillessä Garminin tietokonetta. Nyt näiden tiedot voi koota yhteen Stravan alla. Suunnolle tämä on myös hyvä, koska aikaisemmin jokainen Suunto-laitteen ostaja oli potentiaalinen Movescount-käyttäjä. Nyt myös jokainen Stravan käyttäjä on potentiaalinen Suunnon-laitteen ostaja, mikä kasvattaa huomattavasti kohderyhmää. Yritin itse kytkeä Movescountiani Stravaan, ja vaikka jotain tuntuikin latautuvan, eivät ainakaan vielä Movescount-harjoitukset ilmestyneet omaan Strava-tiliini. Tässä vika saattaa kuitenkin olla myös näppäimistön ja selkänojan välissä.

Vaikka nyt mitään uskomatonta yleisöryntäystä Stravaan ei kannattane odottaa, on tämä ihan hyvä päänavaus Suunnolta. Niin kuin sanottua, Movescount on sinänsä oikein pätevä, mutta esimerkiksi yhteisöllisyyden osalta (kuten ryhmät) se on jokseenkin tökerö. Suunnon vahvuudet ovatkin selvästi laitepuolella. Näin avaukset uusiin yhteisöpalveluihin ja laitteiden yhteensopivuuden kasvattaminen lisäävät selvästi Suunnon potentiaalia.

2 comments

Kommentoi

Kommentit