Suunto Ambit2 ja Ambit 2 S – erittäin hyvääkin on varaa parantaa

Suunnon Ambit -kello on esiintynyt monessa postissa ASAn sivuilla viimeisen vuoden aikana. Ambit onkin voittanut lukuisia palkintoja ja monen ASAlaisenkin ranteessa killuu nimenomainen kapistus. Kellosta jäätiin kuitenkin kaipaamaan muutamia ominaisuuksia, joiden pitäisi nyt ilmestyvän uuden Ambit -malliston myötä tulla mukaan kuvioihin. Seuraavassa on tietoa uusista kelloista. Tiedot on otettu jotakuinkin suoraan Suunnon lehdistötiedotteesta, eikä vielä ole aika ottaa kantaa siihen, ovatko ylisanat ansaittuja. ASAnkin pitäisi päästä testaamaan uusia Ambiteja piakkoin ja sitten on aika laittaa adjektiivit kohdilleen. Joka tapauksessa lähtökohdat Ambitille ovat erittäin hyvät ja jos hyvää on onnistuttu parantamaan, voi kyseessä olla jälleen yksi vuoden urheiluvälineuutuuksista…

Suunto rannetietokoneet

Ambit2 S

Uusi Ambit2 S on kevyt ja virtaviivainen GPS-kello monilajiurheilijoille. Kellosta löytyvät kaikki tarvittavat toiminnot pyöräilyyn, juoksemiseen, uimiseen sekä monilajiharjoitteluun. Tarkka ja nopea GPS tuottaa matka-, nopeus- ja korkeustiedot sekä tallentaa reitin. Syketoiminnot mahdollistavat optimaalisen lajikohtaisen harjoittelun.

  • Juoksu: Suunnon GPS integroitu FusedSpeed™-toiminto takaa juoksijoille erittäin tarkan vauhdin ja nopeuden mittaamisen. Kellosta löytyy myös väliajan mittaus sekä automaattiset kierrosajat tavoitteellista harjoittelua varten.
  • Uinti: Ambit2 S tarjoaa kaikenkattavat toiminnot uintiin mukaanlukien matkan, nopeuden, väliajat sekä kokonaisajan skaalattuna eri altaanpituuksiin. Ambit2 S tunnistaa myös uintityylisi, mikä puolestaan tekee suorituksen analysoimisesta helpompaa.
  • Pyöräily: Uusi Suunto Ambit2 S tukee lisälaitteita (ANT+) ja tarjoaa useita tehon mittaamisen arvoja sekä monia mahdollisuuksia suorituksen perinpohjaiseen analysointiin. Uusi käytössämme oleva ANT+ -teknologia mahdollistaa tiedon siirron lähes kaikista pyöräilyn teho- ja voimamittausantureista Suunto Ambit 2 S -kelloon.
  • Monilajiharjoittelu/triathlon: Käyttäjä voi vaihtaa toimintoja eri urheilulajien kesken ja tallentaa helposti sekä harjoitteluja että kilpailusuorituksia. Ambit 2 S:ssä on triathlon-tyyppiseen monilajiharjoitteluun optimoidut toiminnot.


Suunto Ambit2

Ambit2

Suunnon Ambit2-kello seuraa menestyksekästä ja palkittua alkuperäistä Ambit-mallia. Se sisältää Suunnon tunnusmerkeiksi nousseet outdoor-toiminnot kuten reittinavigoinnin, barometrin, FusedAlti™-teknologialla varustetun korkeusmittauksen, 3D-kompassin sekä applikaatioitten kautta kattavan valikoiman useita muita outdoor-urheiluun tarkoitettuja toimintoja. Lisäksi Ambit2 sisältää kaikki Ambit2 S:n harjoittelutoiminnot.

Ambit2-kellon erittäin kestävät materiaalit kuten lasikuituvahvisteinen kuori sekä jopa 16/50 tuntia GPS-tilassa kestävä akku tekevät siitä täydellisen kellon seikkailijoille, outdoor-ammattilaisille, tutkimusmatkailijoille sekä monilajiurheilijoille. Ambit2 Sapphire -mallissa on harjattu teräksinen etupaneeli sekä safiirikristallinen linssi.

Ambit2 -mallistot tulevat myyntiin toukokuun alussa 2013. Hinnat: 350€-600€.

App Zone ja Movescount.com saavat myös päivityksen

Marraskuussa 2012 julkaistu Suunto App Zone on osoittautunut erittäin suosituksi palveluksi. Palvelussa käyttäjät voivat luoda itselleen tai muille ilmaisia applikaatioita käytettäväksi Suunto Ambit GPS -kelloissa. Uusi päivitys mahdollistaa entistä kehittyneempien appsien luomisen. Applikaatioita on luotu jo yli 5000 kappaletta ja niiden käyttötarkoitukset vaihtelevat esimerkiksi ”Fat Burner” -applikaatiosta ”Oxygen Level” -applikaatioon ja ”Marathon Time” ja ”Current Incline” -applikaatioihin. Suunnon Movescount.com -sivusto, joka sisältää myös App Zonen, on päivitetty tarjoamaan uusia työkaluja perinpohjaiseen suorituksen analysoimiseen, helpompaan navigointiin sekä tehokkaaseen tiedonjakamiseen.

Lähteet ja kuvat: Suunto

2 comments

Kommentoi

Kommentit