Stadiumin Occano -fillarit – täyshiilikuitua 1000 eurolla?

Maaliskuun lopulla lanserataan Stadiumin oma polkupyörämerkki Occano. Aluksi Occanot tulevat myyntiin Tammiston ja Ideaparkin Stadium-liikkeisiin.

Stadium tuo markkinoille Occano merkkiset polkupyörät

Ruotsissa Stadium on jo kokeillut pyörämyyntiä ja nyt laajentuvaan mallistoon kuuluu kaiken kaikkiaan 17 mallia ja se kattaa suuren osan tärkeimmistä fillarikategorioista. On maantiepyörää, maastopyörää, kaupunkipyörää, lastenpyörää jne. Ruotsin kokemusten mukaan ei Stadiumista juurikaan yli 1000 euron fillaria liiku, joten voidaan odottaa, että mallisto keskittyy pikemminkin tuonne 500 euron ympärille. Mielenkiintoinen huhu on se, että tuolla noin 1000 eurolla saisi Occanolta jopa täyshiilikuituisen maantiepyörän.

Stadium tuo markkinoille Occano merkkiset polkupyörät

Vaikka Occano ei ilmoittaudukaan mukaan kilpailuun perinteisten polkupyörämerkkien kanssa, eivät jälleenmyyjät ja tavarantoimittajat varmasti riemuiten ota vastaan Stadiumin fillarikauppaa. Pyöräkauppa on tällä hetkellä erittäin kilpailtu ala, jossa todellisia menestystekijöitä on vaikea löytää. Samaan aikaan etenkin Occanon keskittyminen edullisiin pyöriin vaikuttaa ihmisten mielikuviin polkupyörien hinnoista. Perinteiset merkit ja jälleenmyyjät haluaisivat saada ihmiset sijoittamaan pyöriin mieluummin keskimäärin 700-1000 euroa, jolloin markkinoille saataisiin aidosti laadukkaita tuotteita ja katetta riittäisi myös kanavan jäsenille. Myös Stadiumin vahva jakelukanava voi tulevaisuudessa tasoittaa Occanon tietä Suomessa.

Stadium tuo markkinoille Occano merkkiset polkupyörät

Occanon Race fillari 105 / Sora -osasarjasekoituksella (valitettavasti ainoastaan pieni kuva)

 

Nähtäväksi jää, miten Occano lähtee liikkelle. Ainakin Stadiumin on saatava hiottua kaikki fillareihin liittyvät perustoiminnot kuntoon. Mitään täysiä huoltopalveluita tuskin nähdään, mutta laatikossakaan ei fillareita voida myydä. Myös myyjien asiantuntemus on saatava sille tasolle, jota vaaditaan, jotta voidaan puhua edelleen todellisesta urheilukaupasta.

Lähde ja kuvat: Stadium www.mynewsdesk.com -palvelussa

Kommentoi

Kommentit