JarnoSneek peak: North Face Ultra Trail -maastojuoksukenkä

North Face tunnetaan Suomessa parhaiten vaatteistaan, heidän kenkiä sen sijaan olen nähnyt harvoin myynnissä ja koskaan en muista nähneeni heidän juoksukenkiä kaupoissa. TNF on kuitenkin mukana isolla panostuksella maastojuoksussa, mistä kertovat esimerkiksi TNF UTMB:n ja TNF UTMF:n tyyliset kisat sekä sponsoroidut juoksijat, kuten Lizzie Hawker ja Seb Chaigneau.

North Facen maastokengillä pystyy siis juoksemaan varsin kovaa, pitkään ja hankalissa olosuhteissa. Tällaiset tossut sietävät tulla esitellyiksi myös ASA:ssa.

TNF:n osalta avaamme pelin ensi vuoden uutuudella, The North Face Ultra Trail -maastojuoksukengällä (nimi ei liene tullut yllätyksenä alustuksen jälkeen). Kenkä asettuu 245 gramman painossaan juuri ja juuri kevyimpien maastokenkien yläpuolelle. Droppia sille luvataan 8 mm (kantapää 16 mm ja päkiä 8 mm).

Kengän Vibram-pohja näyttää maltillisesta kuvioinnista päätellen olevan suunniteltu yleiskäyttöön eli Ultra Traililla voi juosta sekä maastoon että maastossa. Kuvioinnin nipukat vaikuttavat kuitenkin olevan niin tiiviissä rykelmässä, että kaikkein mutaisimmissa olosuhteissa pohjaan voi jäädä mutaa kiinni ja kuviointi mennä tukkoon. Kokeilematta tästä on paha sanoa juuta taikka jaata.

Välipohjassa on North Facen Cradle Guide -tukijärjestelmä, jossa vaimennus ja tuki ovat yhdistettynä perinteiseen tapaan: kantapäässä on suurin pehmennys, sisäsyrjällä on hieman kovempaa materiaalia tarjoamassa tukea ja päkiällä on taas hieman lisää pehmennystä.

Kengän päällinen on kokonaan FlashDry:sta tehty, joka valmistajansa mukaan onnistuu poikkeuksellisen hyvin poistamaan kosteutta. Materiaalin ideana on saada kosteus levitettyä tavallista laajemmalle pinnalle kankaassa, jolloin kosteus myös haihtuu nopeammin. Se, toimiiko tämä North Facen vaatteista tuttu teknologia yhtä hyvin myös kengissä, jää nähtäväksi.

TNF Ultra Trail ilmestyy kauppoihin ensi vuoden tammikuussa, Suomen saatavuudesta minulla ei tällä hetkellä ole tietoa. Mikäli tällä kengällä vuoristojuokseminen helpottuu tai sen avulla Suomeen saadaan vuoria, olisi sille varmasti tilausta.

Loppuun vielä esittelyvideo kengästä, tällä kertaa vaihteen vuoksi espanjaksi (josta en kyllä ranskallani ymmärtänyt kovinkaan paljoa).

Lisätietoa: iRunFar ja runnersworld

 

Kommentoi

Kommentit