Sneak Peek – New Balance 1400v2

Kisakausi lähestyy loppuaan, mitä nyt muutamia kylähölkkiä ja paikallisia kaupunkimaratoneja on vielä jäljellä. Kisakenkiä tarvitaan kuitenkin läpi vuoden, joten ensi kuussa julkaistava New Balance 1400 v2 kannattaa huomioida jo nyt.

Joonashan jo arvosteli ykkösversion ja itsekin olen kengällä juossut. Hyvänä uutisena meille ensiversiosta tykänneille on, että uudistukset vaikuttavat suhteellisen maltillisille.

 New_Balance_1400v2

Pohjaa ei päivityksessä ole lähdetty peukaloimaan vaan suurimmat muutokset kohdistuvat päälliseen. Mesh-päällinen on entistä avoimempi ja saumattomampi. Samalla päällisen tukisuikaleiden muotoilua on hieman muutettu ja niitä on lisätty. Ilmeisesti siis kevyempi päällinen on vaatinut hieman lisävahviketta istuvuuden takaamiseksi. Täytyy vain toivoa, että ykkösversion erittäin miellyttävä päällisen tuntuma on siirtynyt uudistukseen.

Vaikka yllä olevasta muutoslistasta ei tätä voisikaan päätellä, on kengän painossa tapahtunut merkittävä muutos, etenkin miesten mallissa. Vanhan 1400:n ilmoitettu paino oli 198 grammaa, kun uusin painaa enää vaivaiset 176 grammaa. Naisissa yhtä suurta pudotusta ei ole luvassa, koska se kevenee 156 grammasta 151:een. Mikäli 1400v2:n pohja tarjoaa tosiaan saman tuntuman ja vaimennuksen kuin edeltäjänsä, on vaikea tehtävä löytää yhtä kevyttä vaihtoehtoa.

New_Balance_1400v2_2

Kenkä ilmestyy myyntiin Euroopan markkinoille keväällä 2014, Suomessa uutuutta pitäisi päästä kokeilemaan ensi vuoden tammi-helmikuussa.  Suositushinnaksi kiitäjälle on päätetty 139 euroa.

Lähteet: New Balance, Trimes ja Runningwarehouse

Kommentoi

Kommentit