Shimanon lippulaiva Dura-Ace uudistuu ensi kaudeksi

Shimanon maantiepyöräilyn osasarjojen lippulaiva Dura-Ace uudistuu täydellisesti ensi kaudeksi. Dura-Ace tappelee tiukasti parhaimman osasarjan tittelistä Italialaisen Campagnolon Super Recordin ja jenkkimerkki Sramin Redin kanssa. Kilpailu on todella kovaa ja esimerkiksi ammattilaistalleilla näkee tasaisesti kaikkien merkkien osasarjoja. Dura-Acen edellinen uudistuminen tapahtui noin 3-4 vuotta sitten, tämän jälkeen Shimano on uudistanut mm. Ultegran ja 105:sen osasarjat. Uusi osarja on myös päivitystä ensimmäisille sähkövaihtelle, jotka julkistettiin muutama vuosi sitten.

Kehitystä on tapahtunut luonollisesti mm. kahvojen ja osien ergonomiassa. Shimano on päivittänyt myös kampia, uusi Hollowtech II kampisarjan epäsymmetrinen muotoilu parantaa maksimitehon kuormitusta. Rotorin kammet ovat olleet suosittuja ja Shimano yrittää muutoksella varmasti vastata myös tähän kilpailuun. Monet aktiivipyöräilijät ovat vähentäneet polvikipuja epäsymmetristen kampien avulla.

Sähkövaihteiden toimintaa on kehitetty ja vaihteiden pitäisi toimia entistä tarkemmin. Painoa on saatu hieman tiputettua, normaaliversio painaa 1978 grammaa ja sähköversio 1957 grammaa. Jarrujen ja vaihteiden lisäksi myös Dura-Acen vanteet on päivitetty.

Kuvat ja lähteet: Shimano

1 comment

Kommentoi

Kommentit