Shimanolta uutuuksia maantielle

Shimanolta ilmestyy muutamia mielenkiintoisia uutuuksia loppukevään aikana maantiepyöräilyyn. Loppuvuodesta Shimano esitteli ammattilaistason uutuuksiaan (mm. Dura Ace Di2), mutta tällä kertaa uudet tuotteet on lanseerattu selvästi enemmän kuluttajapuolelle.  Uutuuksien joukossa on mm. uusia vanteita, joilla aktiiviharrastaja saa uutta potkua maantiepyöräilyyn pienillä päivityksillä.

Uusi RS81 kiekko on erittäin mielenkiintoinen uutuus. Shimanon RS80-sarjasta löytyy aikaisemmin kiekot jo 24mm ja 50mm kehille. Nämä kiekot edustavat keskiluokkaa ja ne tarjoavat jo selkeän parannuksen perustason vanteisiin, jotka tulevat usein pyörien mukana. Tämän kiekkosarjan hinnoittelu on kuitenkin pidetty kurissa ja se sopii useimpien aktiiviharrastajien lompakoille. RS80-sarjan kiekkojen hinnat pyörivät noin 1000€ tietämillä. Dura-Acen vanneuutuudet julkistettiin jo aikaisemmin, mutta yksi päivitys on silti luvassa myös tähän sarjaan. Dura-Acen uudet 24mm korkeat hiilikuituvanteet ovat erittäin kevyet ja painavat vain noin 1100 grammaa. Tuubirenkaille sopivat vanteet ovat Shimanon kevyimmät ja edustavat ammattilaissarjaa.

Muita vanneuutuuksia ovat edulisemmat RS31 (30mm)  ja RS11 (24mm) kiekot. Nämä ovat hintaluokassa selkeästi edullisemmassa päässä ja sopivat hyvin perustason kuntoiluun. Veikkaisin, että näitä kiekkoja tullaan näkemään myös pyörien peruspakettien mukana. Shimano on julkistanut myös 24mm korkean RX05 kiekon, joka soveltuu cyclocrossiin ja se sopii käytettäväksi levyjarrujen kanssa.

Uutuuksien pitäisi ilmestyä lähikuukausien aikana. Shimanon tuotteita myydään ympäri maata useissa pyörälyliikkeissä.

Kuvat: Shimano

Kommentoi

Kommentit