Shimanolta uudet pyöräilykengät triathloniin

Shimanolta on ilmestynyt uudet huipputason kengät, jotka soveltuvat triathlonin pyöräilyosuuteen. TR-60 nimeä kantava malli on ilmestynyt jo Suomessa kauppoihin ja siinä on uusia parannettuja ominaisuuksia. Triathlonkengät eroavat normaaleista maantiepyöräilykengistä usein kiinnitys- ja tuuletusominaisuuksien perusteella. Triathlonkenkien kiinnitysmekanismi on usein yksinkertainen, jotta kenkä olisi mahdollisimman nopea laittaa jalkaan. Pro-tason urheilijat pitävät kengät kiinni polkimissa ja kiinnittävät kengät vauhdissa jalkaan. Tämä ei ole mahdollista, jos kengässä on useita säädettäviä remmejä.

SHTR60W-1

Shimanon kengät ovat hyvin hengittävät uuden pintamateriaalin ansiosta. Useat polkevat pyöräilyosuuden triathlonissa ilman sukkia, jolloin kengässä tulee olla erittäin hyvä ilmastointi. Jalka kuivuu yleensä varsin nopeasti uintiosuuden jälkeen. Shimanon mukaan kengän kiinnityshihna on tukeva, jonka ansiosta kenkä istuu hyvin jalkaan ja se on nopea laittaa paikalleen. Ainakin kuvien perusteella kantapäässä oleva lenkki on myös riittävän iso nopeaan vaihtotilanteeseen. Takalenkin avulla kenkä saadaan vaihdossa nopeasti jalkaan. Kengän pohja on tukeva ja se on hiilikuitua.

SH-TR60

Uutta TR-60 kenkää on saatavilla jo useista pyöräilykaupoista Suomessa. Laadukas kenkä asettuu hintaluokassa yläpäähän, suositushinta on noin 250-300 euroa.

Kuvat ja lähteet: Shimano

Kommentoi

Kommentit