Sensoria – Hieman teknisempi urheilusukka

Eikö olisi mukavaa, että lenkin aikana saisit välitöntä palautetta askelluksestasi tai työssä kehotuksen nousta jaloittelemaan? Sensoria-älysukka väittää kykenevänsä tähän.

Sensoria koostuu kolmesta osasta: älysukista, nilkkapannasta ja mobiiliaplikaatiosta. Sukkien jalkapohjassa olevat sensorit välittävät tiedot nilkkapantaan, josta ne siirtyvät joko realiaikaisesti älypuhelimeen tai myöhemmin tietokoneella tarkasteltavaksi ja ananlysoitavaksi.

Mikäli valitset reaaliaikaisen toiminnon, voi kuulokkeista kuulua kesken lenkin esimerkiksi kehotuksia tihentää askelfrekvenssiä, juosta enemmän päkiöillä tai nostaa vauhtia. Joka tapauksessa tietoa voidaan myöhemmin tarkastella tietokoneella ja pohtia, missä kohtaa alkoi väsymys iskeä, onko tietynlainen alusta tai vauhti selkeästi vaikeampaa tekniikan kannalta tai vaikka miten frekvenssi ja askelpituus korreloivat. Ohjelman pitäisi myös kyetä tarjoamaan keräämänsä tiedon perusteella harjoitteita kehittyäksesi haluamallasi tavalla.

Taikasukat kykenevät myös tunnistamaan liikevoiman perusteella, onko kyseessä juoksu, kävely tai muu liikuntamuoto, ja ohjeistaa juuri kyseiseen lajiin toimivimmalla tavalla. Tämä herättää kiinnostavia jatkokehitysmahdollisuuksia esimerkiksi pyöräilyn tai hiihdon suhteen: mitä tietoa voisikaan saada esimerkiksi jalkojen voimantuoton tasaisuudesta?

Nykypäivään kuulu luonnollisesti myös se, että voimme tarjota sosiaalisen median kautta muille mahdollisuuden pällistellä sukkiemme kulutusta.

Laitteen pitäisi ilmestyä myyntiin ensi vuoden alkupuolella 199 dollarin hintaan. Julkaisu on vielä kuitenkin hieman epävarma, ainakin ajankohdaltaan, koska yritys sai vasta äskettäin kerättyä haluamansa summan indiegogo-crowdfundingsta. Toivotaan, että rahat riittävät ja tuote saadaan viimeisteltyä nopeasti myyntikuntoon.

Niin, ja vastaus mieltä kaivertaneeseen kysymykseen: sukat voi pestä käytön jälkeen.

Lisätietoa: Sensoria, DCRainmaker

Kommentoi

Kommentit