Salomon Snowcross CS vie sääkortin pois juoksijoilta

Juoksukausi alkaa uhkaavasti kääntyä ylimenokauden puolelle, kun maratonin sm-mitallit jaettiin Vantaalla ja myös maailman suurimmat syysmaratonit alkavat olla ohitettuja maaliviivoja. Ja jotta ei kävisi kuin joka vuosi talven yllättämille autoilijoille, ASA:ssa on jo alettu valmistautua talvijuoksuun.

Yhtenä mielenkiintoisimmista tämän sesongin talvikengistä vaikuttaa olevan Salomonin Snowcross CS, jonka mainoslause on ainakin hyvä: kenkä niille, jotka jatkavat juoksemista vaikka posteljooninkin jää sisälle. Jos talvikengissä on yleensä ollut mitä mielenkiintoisimpia viritelmiä tuomassa lämpöä ja pitoa, ovat ne kuitenkin pääasiaksi muistuttaneet ulkonäöltään enemmän juoksukenkää kuin hiihtomonoa. Snowcrossin kanssa asia on erilailla, se näyttää enemmän hiihtomonolle, mutta tuntuu juoksukengälle. Kengän huomiota herättävässä varressa on vettähylkivä Climashield-kalvo, jotta vesi ja lumi pysyisivät jalan ulkopuolella. Varressa on myös lisäpehmusteet nilkkojen ulko- ja sisäsyrjällä tuomassa turvaa sekä omien jalkojen potkimiselta että ulkoisten haittojen osumilta.

Päällistä lukuunottamatta kenkä vaikuttaa kuitenkin varsin tutulle Salomonin maastokengälle, ennen kaikkea Spikecross tulee mieleen. Pohjan kuviointi on ASA:nkin arvosteleman Spikecrossin kanssa lähes identtinen eli kengästä löytyy Contagripin pohja agressiiviselle kuvioinnilla ja yhdeksään nastaa viimeistelemässä pidon. Salomonin ilmoittama paino on 366 grammaa, kun taas runningwarehouse antaa vaakalukemaksi 252,8 grammaa.

Itse olen päässyt jo sekä hypistelemään että sovittamana kenkää jalkaani, ja täytyy todeta, että olin positiivisesti yllättynyt. Korkea varsi on vain kevyen lumilukon oloinen eikä se tuntunut rajoittavan jalan liikettä. Toisaalta pohja tuntui varsin samanlaiselle Spikecrossin kanssa eli kärjestä taipuisa tuomassa ketteryyttä ja kannasta hieman tukevampi auttamassa rankemmissa alamäissä. Huhujen mukaan kenkä olisi myös mahdollisesti tulossa ASA:n tarkempaankin testiin, joten talven kiinnostavimmat nastatestit voivatkin löytyä Tekniikan maailman sijaan ASA:sta tänä talvena.

Lähteet: Salomon, Alpenglowsport ja Runningwarehouse

 

 

1 comment

Kommentoi

Kommentit