JarnoSalomon S-lab Insulated Hydro Belt Set – Hiihtäjien juomavyöstä ratkaisu talvijuoksijoiden nestehukkaan?

Kesällä on kuuma ja jano. Talvella taas kylmä ja ei niin kovin jano. Molempina aikoina tykkään kuitenkin juoda, mutta pakkaset tuovat tähän lisähaasteetta. Ei ole yksi tai kaksi kertaa, kun juomapulloni, -säiliöni tai -letkuni ovat jäätyneet viiman ja kylmän vaikutuksesta. Talven lähestyessä ja varusteita etsiessäni törmäsin kuitenkin mahdolliseen ratkaisun, Salomon S-lab Insulated Hydro Belt Setiin, hiihtäjille suunnattuun juomavyöhön.

Salomon S-lab Insulated Hydro Belt Set 4

Salomonin juomavyö, jonka nimeä en viitsi kirjoittaa uudestaan, sisältää kylmältä suojatun 1,5 litran säiliön. Tämän lisäksi vyössä on puoli litraa ylimääräistä säilytystilaa muille tavaroille (kuten geeleille, avaimille, suksivoiteille, irtotakille tai taksikortille).

Salomon S-lab Insulated Hydro Belt Set 3

Erona muihin aiemmin tiirailemiini hiihtovöihin on juomaletku. Ilmeisesti hiihtäminen on niin leppoisaa touhua, että juomavyön voi irrottaa juomisen ajaksi, enkä olekaan letkun kaltaiseen lisälaitteeseen muissa vöissä törmännyt. Salomon on nyt päättänyt säästää sivakoijalta turhan vyön siirtelyn ja lisännyt nyt juomaletkun, kylmältä piiloon topattuna. Eristäminen on tärkeää, koska yleensä neste jäätyy letkuun heti ensimmäisen juomakerran jälkeen.

Salomon S-lab Insulated Hydro Belt Set 1

Mahdollisen ongelmakohdan omaan juoksukäyttööni voi aiheuttaa vyön pomppiminen lonkalla, hiihtoon suunnitellut juomavyöt kun eivät ole tarkoitettu juoksurynkytykseen vaan laahaamiseen. Mikäli Insulated Hydro Belt Set kuitenkin pysyy paikallaan juostessa, se olisi enemmän kuin toivottu uudistus juomamarkkinoille. Jo tuollaisenaan se on varmasti mainio vaihtoehto hiihtolenkkien nesteyttäjäksi.

Salomon S-lab Insulated Hydro Belt Set 5

Lisätietoa ja kuvat: Salomon

Kommentoi

Kommentit