JarnoSalomon S-lab Hybrid Jacket – Kevyt, vedenpitävä ja kokoontaitettava

Sopivan juoksutakin valinta on vaikeaa. Minulla on käytössä lukemattomia malleja, ja valehtelematta keksin ainakin viidelle erilaiselle käyttöä. Tästä syystä innostuinkin kovasti Salomonin uutuudesta, syksyllä kauppoihin ilmestyvästä Salomon Hybrid S-lab Jacketista.

Tärkeimpiä ominaisuuksia juoksutakissa ovat hengittävyys, keveys ja sääolosuhteilta suojaaminen. Hybdrid Jacket täyttää ominaisuusluettelon perusteella kaksi jälkimmäistä, hengittävyydestä en ole sen kummempia lukuja nähnyt.

Kuva: gearinstitute.com

Kuva: gearinstitute.com

Hybrid-takki on tosiaan kevyt, vain noin 120 grammaa. Silti ranskalaiset väittävät takin olevan sekä veden- että tuulenpitävä. Näihin ominaisuuksiin kun yhdistetään (mielestäni) nerokkaan mielenkiintoinen resoriratkaisu, ovat Annecyn porukat jälleen keksineet uudenlaisen tavan lähestyä perinteistä juoksuartikkelia.

Hybridin hupussa on pään ympäri kiertävä stretch-nauha, jonka tarkoitus on pitää huppu paremmin paikallaan kuin perinteisellä narukiristyksellä. Päässä pyörivän huppu ei nimittäin ole mitään herkkua, etenkin kun huppua käytettäessä sääolosuhteet ovat muutenkin vastenmielisiä. Toivottavasti tämä nauha tekee hupusta myös tiukan päänmyötäisen, jotta tuuli ja sade eivät pääse raoista sisälle.

Kuva: running.competitor.com

Kuva: running.competitor.com

Tärkeämpi resori löytyy silti vyötäröltä. Etenkin vuoristo-olosuhteissa kelivaihtelut voivat olla suuria: liikkeelle lähdetään shortseilla auringonpaisteesta , kun korkeammalla kaipaisi hanskoja, pipoa ja kunnon takkia. Salomon Hybrid Jacketin pitäisi tarjota tähän loistava vaihtoehto, koska sen käärittyä saa tavallista korkeamman vyötäröresorin alle hiukan kuin vyön. Enää ei siis tarvitse olla köysitaikuri tai lapsi, jotta takki pysyisi kunnolla vyötäröllä.

Kaikki tämä kuulostaa hienolle, ja eiköhän tätäkin takkia näe maastokisoissa monen päällä, ainakin Youtubesta. Hintaa pusakalla on noin 275 dollaria eli ilmaiseksi tuote ei lähde, mutta kolmen  sadan (ja yli) juoksutakit eivät toki enää ole harvinaisuuksia. Ja erityisesti kovemmissa olosuhteissa seikkailevalla näille voi olla käyttöä, varsinkin kun pidempien matkojen kisoissa vedenpitävä ja hupullinen takki on pakollinen varuste.

Tässä vielä kattava ominaisuuksien esittely, espanjaksi.

Lähteet: gearinstitute.com ja running.competitor.com

Kommentoi

Kommentit