Sailfishin One märkäpuku ASA:n testissä

Saksalainen Sailfish tunnetaan mm. laadukkaista märkäpuvuista ja muista kestävyysurheiluvarusteistaan. ASA:n tiimiin kuuluva triathlonisti Jaakko Rantala pääsi testaamaan Sailfishin märkäpukujen klassikkomallia kuluvan kesän aikana. One – malli on Sailfishin pitkäikäinen klassikko, joka on ollut markkinoilla jo useita vuosia. Pukuun on tehty luonnollisesti pieniä päivityksiä ja se on ollut suosittu niin ammattilaisilla kuin kovaa treenaavilla aktiiviharrastelijoillakin.

Kuluvan kesän aikana pukua on testattu ahkerasti erilaisissa olosuhteissa. Uintikilometrejä on kertynyt parissa kuukaudessa noin 30 kilsaa. One – puku on päässyt vauhtiin niin meri- kuin järviolosuhteissakin. Märkäpuku on ollut mukana myös erilaisissa vaihtoharjoituksissa, jolloin puvun ominaisuuksia on testattu myös vaihtotilanteissa uinnista pyöräilyosuuteen. Muutaman kerran puku on ollut matkassa myös kisoissa,  joista voidaan mainita mm. Joroisten puolimatka sekä muutama sprintti kesä- ja elokuussa.

Testissä ollut puku on kooltaan small long ja se sopii Sailfishin mittataulukoiden mukaan noin 179-188 cm pitkälle ja 68-78 kiloa painavalle miehelle. Naisille on luonnollisesti omat koot ja mittataulukot. Testaajamme on noin 180cm pitkä ja painaa noin 70 kiloa. Kokovalinta on ollut selkeästi oikea ja puku on sopinut testaajan päälle todella hyvin. Märkäpukujen valikoimat Suomessa eivät ole vielä kovin suuret. Triathlonin suosio on kuitenkin nousussa ja lähivuosina pukuja löytynee yhä useamman liikkeen hyllyltä. Suosittelemme ehdottomasti testaamaan pukua etukäteen, jos se vain on mahdollista. Etenkin suositusmittojen yläpäässä olevien osalta kokovalinta saattaa mennä pieleen. Vaikka märkäpuvun tulee istua tiukasti ja napakasti kroppaan, ei se saa kuitenkaan kiristää liikaa mistään paikasta.

Neopreenista valmistettu One on virtaviivainen ja tyylikäs puku. Usein märkäpuvut ovat ehkä hieman tylsiä väritykseltään. Tyylikkäät logot ja virtaviivaiset linjaukset näyttävät hienoilta ja erottuvat joukosta! Märkäpuvun valmistuksessa on käytetty uusinta teknologiaa. Uusi pintamateriaali antaa puvulle erittäin pienen ilmanvastuskertoimen. Leikkaukset on tehty järkevästi ja liikkuvuus on erinomainen olkavarren kohdalta. Tähän vaikuttaa toki myös oikea koko ja yleinen istuvuus puvun osalta. Virtaviivaisuus ja ergnonominen muotoiltu tekevät tästä puvusta huippumallin teknisten ominaisuuksien osalta.  Kestävyys on ollut hyvä ja puku vaikuttaa laadukkaalta. Etenkin saumaukset ja vetoketju joutuvat kovalle rasitukselle. Mitään laatupoikkeamia ei ole ilmennyt testin aikana. Puvun mukana tuleva kuljetuslaukku on myös näppärä lisävaruste. Puku voidaan pakata kuljetuskassiin, jossa se kulkee mukavasti mukana. Kassi on hengittävä ja tarvittaessa lika ja vesi poistuu hyvin pois järkevien materiaalien ja ratkaisujen avulla avulla. Kantokahva ja olkahihna palvelevat hyvin käyttäjää. Puku on helppo ripustaa kassissa esimerkiksi auton takaluukun koukkuun matkalla uintitreeneihin.

One on ehdottomasti laadukas märkäpuku, joka soveltuu hyvin aktiiviharrastajille tai kisaajille. Artic Sport Addicts suosittelee! Sailfishin tuotteiden maahantuojana toimii Endurancesports. One – märkäpuvun suositushinta on noin noin 580 euroa.

Kommentoi

Kommentit