S-Works Trivent -kenkä säästää sekunteja triathlonilla

Kun triathlonilla taistellaan tosissaan voitosta, ei ole sekuntiakaan hukattavana. Sen takia vaihdot uinnista pyöräilyyn ja pyöräilystä juoksuun on sujuttava sutjakasti. Specializedin S-Works Trivent triathlon-pyöräilykenkä auttaa rapsuttamaan pois ylimääräiset sekunnit esimerkiksi olympia-unelman tieltä.

 

Vaihdettaessa uinnista pyöräilyyn käytetään monia vaihtotekniikoita, mutta erittäin yleinen tapa on se, että pyöräilykengät ovat valmiiksi kiinni polkimissa. Fillari napataan paljain jaloin juoksutalutukseen ja hypätään satulaan kun vaihtoalue päättyy. Kengät puetaan jalkaan satulassa istuttaessa. Tärkeintä onkin, että kengät on helppo laittaa märkiin jalkoihin. S-Works Trivent kengässä on taittuva kantapää, joka mahdollistaa jalan helpon pujottamisen kenkään. Kiristys tapatuu BOA-teknologialla, jossa ohuita vaijereita kiristetään rullamekanismin avulla. Ei tarvitse siis räplätä hankalaa mekanismia uinnista kylmettynein käsin. BOA on tuttu ainakin hiihto ja lumilautailukengistä.

Muitakin triathlon ominaisuuksia Triventistä löytyy. Esimerkiksi pienet sträpit, jotka kiinnittyvät takapyörän pikalinkkuun pitävät kengät oikeassa asennossa, jotta ne on helppo pukea jalkaan. Kengän pohja on S-Worksin jäykin maantiepohja ja Body Geometry rakenne, parantaa voimantuottoa ja säästää jalan niveliä.

S-Works Trivent triathlon-kenkä nopeuttaa vaihtoja

Kengällä on hintaa noin 400 dollaria mikä kuulostaa paljolta, mutta onhan triathlon aikalailla välineurheilua. Tällöin kalliit kengät pyöräilyyn eivät ole välttämättä huono investointi.

Lähteet: specialized.com

Kommentoi

Kommentit