Reebok ja CrossFit – kuntoilua kuntoilun vuoksi

CrossFit on suomalaisille vielä melko uusi kuntoilumuoto. Niille, jotka eivät vielä tiedä, CrossFitin kantavana ajatuksena on se, että se ei tähtää erityisesti mihinkään lajiin vaan sen päätavoitteena on hyvä kunto. Siinä kehitetään voimaa ja yleiskuntoa ja yhtenä ideana on, että huippu-urheilijoilla ja tavallisilla ihmisillä on samanlaiset määritelmät hyvälle kunnolle (hapenottokyky, voima ja liikkuvuus), ainoastaan niiden taso vaihtelee. Sen yleispätevyyden ansiosta siitä ovat hyötyneet useat eri lajien urheilijat kuin myös tavalliset ihmiset, jotka virtaavat CrossFit saleille yhä sankemmin joukoin. CrossFitissä yhdistyvät juoksu, painonnosto, voimistelu jne. Harjoittelutapa vaihtuu päivittäin ja näin haastaa kehoa tottumaan aina uuteen tekemiseen.

Reebokin uusi mainosvideo, joka ei sinällän kerro paljoakaan lajista.

Reebok on ensimmäinen suurmerkki, joka on todenteolla tarttunut CrossFitiin lajina. Tammikuun aikana Yhdysvalloissa käynnistyi laajempi kampanja, jossa CrossFitiä kuvaillaan ”The Sport of Fitness” mainoslauseella, eli vapaasti Suomennettuna kuntourheiluna. Reebokin tavoite on ujuttaa ihmisten mieliin ajatus siitä, että kuntoilu on itsessään jo laji ja päämäärä. Reebok tullaankin näkemään Fitness -tyyppisen kuntoilun sanan saattajana tulevana keväänä laajasti ympäri maailman. Ensimmäisessä vaiheessa markkinoille tuodaan ainkin vaatteita ja kenkiä. Kengät esimerkiksi on suunniteltu nimen omaan CrossFitiin. Niissä on tukeva ja matala pohja, joka lisää tukevuutta painoilla treenatessa. Toisaalta ne ovat kevyet ja pehmustetut, jotta esimerkiksi juoksuharjoitukset eivät käy liikaa jaloille. Lisää tietoa täältä.

Reebok CrossFit paita miehilleNaiste Reebok CrossFit mallistoaReebokin CrossFit kengät on lajiin suunniteltu

Toinen juttu on, kuinka CrossFit –harrastajat ottavat Reebokin vastaan. Crossfit-kulttuuriin nimittäin tuntuisi kuuluvan melko vahvasti keskittyminen olennaiseen eli itse kuntoiluun. CrossFit salit ovatkin ”pajamaisia” saleja, joihin tullaan tekemään duunia. Näin erottaudutaan suurista kuntosaliketjuista, joissa osa energiasta saattaa kulua muuhun kuin urheiluun. Tällaisen suurmerkin lajin valtaus voi aiheuttaa joissain vastareaktioita. Toisaalta Reebok lupaa, ettei se tee CrossFitistä liian valtavirtaa, vaan pyrkii madaltamaan kynnystä todella hyvän kunnon saavuttamiseksi. Löytyypä Suomestakin kaksi CrossFit -salia, joissa Reebok on jo vahvasti läsnä. Yksi Turussa ja toinen Tampereella.

Kuvat: games.crossfit.com, shopcrossfitreebok.com

Kommentoi

Kommentit