Puma Faas Lite ja Lite Mesh golfkengät – shortseja kevyemmät kengät

Hellepäivät ja läkähdyttävät viiden ja puolen tunnin golfkierrokset ovat ovella. Näitä kesän huippuhetkiä varten on mukava varustautua kevyesti, ja yhtenä vaihtoehtona olisivat kesäkuun alussa julkaistavat Puman Faas Lite ja Faas Lite Mesh -golfkengät.

Faas Lite painaa kengistä kevyempänä 182 grammaa, kun taas vedenpitävä kalvo nostaa Lite Meshin painon 243 grammaan. Kenkien välipohjamateriaali on Puman omaa Faas-seosta, joka on valmistajan mukaan 25 % kevyempää kuin sen aiemmin käyttämät materiaalit. Tarkemmin tätä ei ole selitetty, mutta ainakin kenkien painon puolesta väite vaikuttaa uskottavalle. Sitä en sitten tiedä, onko painon pudotus osittain myös vähentyneen pohjamateriaalin ansiota.

Keveyden lisäksi kengissä on painotettu ketteryyttä. Ne ovat erittäin taipuisia, mikä näkyy hyvin alla olevasta videosta.

Kengän ulkopohjassa ei ole ruusukkeita vaan SmartQuill-rakenne, jossakiinteät nystyrät ja ulkopohjan materiaalin kitkan pitäisi tarjota riittävä pito.

Kevyt ja ketterä kenkä on siis varmasti kyseessä, eikä se välttämättä sovi kaikkein nopeimmille ja paljon tukea kaipaaville swingaajille. Meille hieman rauhallisemmin lyöville nämä voisivat kuitenkin olla erittäin mainio vaihtoehto, ainakin sään ollessa hieman keskivertoa Suomen kesää parempi. Erityisesti kesähelteellä itseäni kutkuttaisi testata Faas Liteä ja pohtia kuinka paljon mukavammaksi näin kevyt kenkä voi olon tehdä. Ja saisiko samalla pari lyöntiä pois tuloksesta.

Lähde ja kuvat: Puma

Kommentoi

Kommentit