Puma EvoSpeed – Nopeita kenkiä kriketistä autourheiluun

Nykyään on yhä yleisempää, että suuret urheiluvalmistajat tekevät mallistoja, jossa on tarjolla erilaisia tarvikkeita saman päänimen alla, kuten esimerkiksi Niken Free -malliston kengät, adidaksen Adizero-tuoteperhe tai Salomonin S-lab -sarja. Yhteistä tällaisille laajemmille mallistoille on yleensä se, että ne ovat valmistajiensa huippumalleja. Puma on myös oivaltanut tämän ja lanseerannut oman EvoSpeed-sarjansa, joka on suunniteltu nimensä mukaisesti kevyeksi ja vauhtia tarjoavaksi tuoteperheeksi. Mallistosta löytyy kenkien puolella vaihtoehtoja pikajuoksusta golfiin ja autourheilusta jalkapallon kautta krikettiin. Tämän lisäksi EvoSpeed-sarjasta voi hankkia vaikka Usain Boltin kisalaukusta innoistuksena saaneen repun tai erilaisia tekstiilejä.

Kenkien puolella tavoite tarjota omiin tuoteryhmiinsä huipputuotteiksi ja nopeiksi tähdättyjä vaihtoehtoja tekee tuotteista varmasti mukavia käyttää, mutta voi samalla rajata hieman käyttäjäkuntaa. Esimerkiksi Usain Boltin nimeä kantava EvoSpeed sprinttipiikkari voi suurimmalle osalle käyttäjiä olla aavistuksen jäykkä, ellei aikaa ole tullut käytettyä hieman enemmän punttisalin puolella.

Toisaalta esimerkiksi nappisten parissa erilaiset EvoSpeedin 1-sarjan kengät ovat varmasti hyvä valinta suurimmalle osalle, kunhan käyttäjä on valmis raottamaan kukkaroansa huippunappisten verran. Jalkapallon saralla Puma tulee ilmeisesti EvoSpeed-sarjassa kuitenkin kuluttajia vastaan tarjoamalla myös keskihintaisen 3-sarjan ja edullisimman 5-sarjan pläägät.

EvoSpeed-malliston laajudesta kertoo mielestäni se, että siinä on suunniteltu krikettiin (joka kuitenkin lienee maailman toiseksi suosituin yksittäinen urheilumuoto) oma kenkä ja tämä tuodaan näyttävästi esille mainoksissa. Itseäni mallistosta eninten kiehtoo EvoSpeed Runner, joka kevyenä 218,4 gramman painoisena, tukielementeistä vapaan päällisen ja taipuisaksi väitetyn pohjan omaavana olisi varmasti loistovalinta vauhtilenkeille tai tehokkaalle juoksijalle yleisempäänkin käyttöön.

Jäämme innolla odottelemaan, miten Puma onnistuu EvoSpeed-sarjansa kanssa ja saako se luotua siitä pitkäikäisen ja laadun takaavan huippuluokan malliston. Mielenkiintoista on myös nähdä, kuinka paljon malleja Suomeen saapuu. Krikettikengälle tuskin ainakaan löytyisi haastajaa meidän markkinoiltamme.

Lähteet ja kuvat: Puma ja runnersworld.co.uk

Kommentoi

Kommentit