RikuPowerbeat – tehodataa tehokkaaseen hintaan

Tarkempi tieto tai tieto ylipäätään pyöräilytehosta saattaisi merkittävästi auttaa monia pyöräilyä tai triathlonia harrastavia saavuttamaan uusia tasoja harjoittelussaan. Vaikka sykkeen mittaus on jo standardi kaikille vähänkään tavoitteellisemmin harjoitteleville, ei se kerro koko totuutta. Syke kertoo sen kuinka paljon kroppa tekee työtä, mutta ei sitä kuinka paljon se aikaan saa tulosta. Tässä kuvioihin astuu teho. Varteenotettavimmat vaihtoehdot pyöräilytehon mittaukseen ovat tähän mennessä olleet joko Wattbikella polkeminen tai vaihtoehtoisesti oman pyörän tuunaaminen tehomittarilla varustetulla kampisarjalla. Wattbikejä ei kuitenkaan ihan jokaisen salin nurkasta löydy ja sellaisen ostaminen autotalliin käy kukkarolle. Toisaalta myös tehomittarilliset kampisarjatkin maksavat nelinumeroisia summia.

Powerbeat on edullinen tehomittari polkupyöriin

Powerbeat mittari on helposti siirrettävissä pyörästä toiseen.

Californialainen Watteam lanseerasi kuitenkin muutama päivä sitten PowerBeat -tehomittarin pyöräilyyn, joka lupaa paljon. Ensimmäinen huutomerkki on sen hinta. Sen alkaen hinta on 499 dollaria, joka on selvästi edullisempi kuin muut markkinoilla olevat ratkaisut. Eihän Powerbeatkään ilmainen ole, mutta ominaisuuksiltaan sen pitäisi olla erittäin pätevä. Ensinnäkin sen pitäisi olla ”ammattimaisen tarkka” ja toimittaa tehon lisäksi myös keski- ja maksimitehot. Lisäksi se antaa molemmille jaloille omat mittauksensa, jotta mahdolliset tehoepätasapainot on mahdollista havaita. Ja toki ulos saa myös kadenssin.

Powerbeat on edullinen tehomittari polkupyöriin

Powerbeat sensori sopii kaikkiin kampiin ja polkimiin

Näiden lisäksi PowerBeat on käyttöominaisuuksiltaan erinomainen. Ensinnäkin sen pitäisi sopia kaikkiin pyöriin. Se ei siis vaadi kampisarjan vaihtoa eikä tiettyä kampisarjaa tai tiettyjä polkimia. Sen lisäksi siinä missä tehoa mittaava kampisarja on erittäin pyöräspesifi, on PowerBeat melko helposti siirrettävissä pyörästä toiseen. Kampeen kiinteästi liimattava osa on ostettavissa erikseen ja se maksaa noin 50 dollaria. Tiedot välittyvät joko ANT+ tai Bluetooth –teknologiat ymmärtäviin laitteisiin kuten vaikkapa älypuhelimeen tai tulevaan Suunto Ambit 3.

Powerbeat on edullinen tehomittari polkupyöriin

Fillarin kampeen liimataan ainoastaan pieni sensori.

Jos kaikki nämä lupaukset pystytään pitämään on tuote todella tervetullut markkinoille. Pyöräilytrendin kasvu lupailee, että ihmisiä kiinnostaa entistä enemmän oma harjoitusdata ja edullinen tehonmittaus onkin varmasti monen kiikarissa. Laitetta on kuitenkin odoteltava vielä seuraavaan sesonkiin saakka.

Kuvat ja lähteet: watteam.com

Kommentoi

Kommentit