Polartec Alpha – eristävyyttä erikoisjoukoilta

Polartec on tunnettu materiaalivalmistaja useiden korkealaatuisten ulkoilumerkkien taustalta. Polartecin uusi Alpha-eristemateriaali kehitettiin USA:n erikoisjoukoille, jotka tarvitsivat materiaalin, joka on samaan aikaan lämmin, tuulenpitävä, hengittävä ja nopeasti kuivuva. Nyt tämä Alpha on tulossa myös tavallisten kuluttajien vaatteisiin.

Polartecin uusi Alpha on hengittävämpi ja nopeammin kuivuva eristysmateriaali

Vaikka ilmavat eristeet kuten untuva tai sen synteettiset korvikkeet ovat erittäin lämpimiä materiaaleja, eivät ne tähän mennessä ole olleet kovinkaan hengittäviä. Tämä johtuu pitkälti jo siitä, että pintakankaiden on oltava ”untuvan-kestäviä”, jotta eristävä materiaali ei pääse kankaasta läpi. Kaikki tietävät, että untuvilla on tapana tunkea ulos etenkin halvemmista untuvatakeista. Uusi Polartec Alpha on valmistajansa mukaan ”vakaampi” materiaali, joka mahdollistaa hengittävämpien pinta- ja vuorikankaiden käytön vaatteissa. Näin voidaan tehdä lämpiä, mutta hengittäviä vaatteita aktiivisempaan liikuntaan kylmissä olosuhteissa. Hengittävyydellä on merkitystä myös siksi, että esimerkiksi untuvan eristysteho heikkenee sen kostuessa esimerkiksi hikoilun seurauksena. Materiaalin tuulenpitävyyden pitäisi myös olla uudella tasolla verrattuna esimerkiksi untuvaan tai muihin synteettisiin eristeisiin. Tämä mahdollistaa jälleen hengittävämpien ulkokankaiden käytön.

Polartecin uusi Alpha eristys on tuulenpitävä ja hengittävä

Alpha on myös Polartecin mukaan jopa 60% nopeammin kuivuva kuin muut markkinoilla olevat ilmavat eristemateriaalit. Kehitettäessä materiaalia erikoisjoukoille olikin ensiarvoisen tärkeää, että se suoriutuu esimerkiksi katastrofaalisesta vaatteiden kastumisesta kenttäolosuhteissa.

Lämpöarvoltaan Alpha ei vastaa untuvaa. Harva materiaali vastaa. Alpha on kuitenkin suunniteltu monipuolisemmaksi ja helpommaksi materiaaliksi. Kaikkien näiden lisäksi, Alpha on erittäin pieneen pakkautuva ja kevyt materiaali ja vastaa näin ollen kaikkia tärkeimpiä vaatimuksia, joita nykyulkoiluvaatteille asetetaan.

Jos kaikki nämä tiedot pitävät paikkansa ja materiaali tosiaan testeissä pystyy siihen minkä lupaa, on se jokseenkin mullistava materiaali ulkoiluvaatemarkkinoilla. Nyt jo materiaali on käytössä tuhansilla Yhdysvaltain armeijan sotilailla ja ilmeisesti jonkinlaista mainetta se on niittänyt kun se tuodaan myös kuluttajien saataville.

Alpha esitellään suurelle yleisölle ensi vuoden ammattimessuilla. Alphan ottavat vaatevalmistajista käyttöön ainakin The North Face, Mammut, Marmot ja useat muut.

Tiedot ja kuvat: polartec.com, adventure-journal.com, gearjunkie.com

Kommentoi

Kommentit