JarnoPolaroid Cube – OG Instagramin Action-kamera

Omien urheilusuoritusten ja -muistojen kuvaaminen on nykyään muidenkin kuin lautailijoiden, skeittaajien, alamäkipyöräilijöiden tai muiden vauhtihullujen hommaa. Kuvia ja videoita tulee juoksusta, kävelystä, purjehduksesta tai vaikka sukeltamisesta. Suosion myötä myös sopivien kameroiden lukumäärä on kasvanut hurjasti. Yhtenä tarjoajana on insta-kuvien ja -filtterien edelläkävijä, Polaroid. Firmalta ilmestyy nyt syksyllä mielenkiintoinen uutuus: Polarid Cube.

Polaroid_Cube_a

Kuutiossa kiinnostavaa ovat sen ominaisuudet, pieni koko ja hinta. Kamerassa on kuuden megapixelin CMOS-kenno sekä 1080-videotallennus. Linssi ampuu mukavasti 124 asteen laajuudelta, joten kuvista tulee tyyliin sopivasti laajoja ja hieman vääristyneitä.

Tallennus tapahtuu mikro SD –kortille, suurimpana vaihtoehtona 32 gB:n koko. Tähän saa mahdutettua 90 minuuttia videota. Tallennustilaa voisi kaivata lisää, vaikka korttien vaihtaminen onkin suhteellisen mutkatonta ja helppoa, mutta huonommissa olosuhteissa ja pidemmällä matkalla tällainen näpertely voi hieman riepoa.

Polaroid_Cube_b

Kamera on nimensä mukaisesti kuutio, pieni sellainen. Korkeutta sillä on 3,5 senttiä, joten kyseessä on noin ison leikkiarpakuution kokoinen laite. Kuution pohjassa on magneetti, jolla sen saa kiinnitettyä vaikkapa kypärään tai pyörän tankoon. Lisälaitteita on toki ilmestymässä erilaisten vedenpitävien koteloiden ja erityiskiinnikkeiden muodossa. Kaikki nämä lienevät tarpeellisia erityistilanteisiin, koska esimerkiksi kahden metrin vedenhylkivyydellä ei kunnollisessa käytössä juurikaan juhli.

Polaroid_Cube_f

Ja hinta? Ilman lisävarusteita ja muistikorttia noppa lähtee mukaan sadan taalan hintaan eli kyseessä on erittäin edullinen vekotin.
Halvan hintansa ja pienen koonsa vuoksi tälle on varmasti tilausta, on sitten kyseessä satunnainen skeittaaja tai komeita maisemia tallentava juoksija. Eihän tämä toki ominaisuuksiltaan ja säädöiltää vedä vertoja kilpailijoiden kalleimmille tuotteille, mutta toisaalta on tämä niin paljon halvempi, että käyttötarkoitukseen sopiessaan Polaroid on varmasti hyvä vaihtoehto. Vielä kun siitä saisi aitoja polaroidkuvia.

Polaroid_Cube_c

Kuvat: Polaroid

Kommentoi

Kommentit