Polar v800 -sykemittari – kempeleläiset takaisin huippumittarikilpailuun

High end -sykmittarien markkinat ovat viime vuosina olleett parin valmistajan temmellyskenttänä, kun Garmin ja Suunto ovat kilpaa nokitelleet toisiansa. Polar on herkästi jäänyt väliin, kun käyttäjä on alkanut pohtimaan itsellensä huippuluokan mittaria. Nyt kempeleläiset ovat kuitenkin päättäneet iskeä takaisin uuden Polar v800 -mittarin avulla.

V800 täyttää kaikki huippumittarilta vaadittavat ominaisuudet. Siinä on integroitu GPS eli ulkoisia palikoita ei tarvita. Siihen voi ohjelmoida eri lajiprofiileja, joita voi vaihtaa kellosta käsin ja suoraan lennosta. Kello kykenee myös mittaamaan sykettä sekä matkaa vedessä, joista etenkin ensin mainittu on monelle multisporttaajlle tärkeä ominaisuus.

Polar_v800

Täysin uusi ominaisuus jopa tässä kategoriassa on aktiivisuusmittaus. Kelloa voi ja kannattaa käyttää koko ajan, koska se mittaa käyttäjänsä toimia koko päivän ajalta: urheilua, arkiliikuntaa, lepoa ja nukkumista. Yhdistämällä urheilun muuhun aktiivisuuteen mittari laskee käyttäjällensä palautumisaikoja. Tässä kohtaa minua jäi askarruttamaan mittarin toinen palautumista mittaava algoritmi, OwnOptmizer. Se yhdistelee sykemittausta sekä sykevälivaihteluja, ja näiden avulla lasketaan käyttäjän palautumista. Ihmeekseni en löytänyt mainintaa, että v800 yhdistäisi nämä kaksi mittausta yhdeksi lukemaksi vaan molemmista tulee oma arvio. Koko aktiivisuutta mittaava tulos ilmoitetaan palautumisaikana ja sykearvio näkyy asteikolla yhdestä kymmeneen. Tässä kohtaa Polarin insinöörit voisivat ehkä pyöritellä hieman lisää kaavojaan, jotta käyttäjälle näkyisi vain yksi arvo.

Polar_v800_4

Nämä kaikki ominaisuudet (laajempi aktiivisuuden seuranta, palautumisen arviointi, laaja lajivalikoima, nopea GPS) vaikuttivat tärkeille, mutta tämän lisäksi kellosta löytyi myös muutamia minua puhuttelevia lisäominaisuuksia. Mittarissa on sekä kompassi että korkeusmittari, jolloin sen käyttökelpoisuus esimerkiksi maastossa kasvaa. Itse asiassa kello hyödyntää juoksuindeksin (so. kuinka kuormittava lenkki oli) laskemisessa korkeusdataa. Ehkäpä kenianleiriläiset voisivat olla yhteydessä Polariin, jotta hyödyt eivät katoaisi ylikunnon syövereihin.

V800:ssa on mukana myös erilaisia reittiseurantaominaisuuksia, kuten linnuntietä tai kulkemaasi reittiä pitkin lähtöpisteeseen palaaminen. Mittariin voi myös ohjelmoida haluamiaan reittejä.

Polar_v800_3

DC Rainmakerin mukaan patterin kestoksi on luvattu 13 tuntia yhden sekunnin tallennusvälillä, kun verkkaisemmalla välillä voisi päästä jopa 50 tunnin kestoon. Näiltä osin mittari jää muutaman tunnin pahimmista kilpailijoistaan, mutta toisaalta 13 tuntia riittää suurimmalle osalle käyttäjiä mainiosti. Toki jokunen triathlonisti voi kitistä joutuessaan sprinttamaan loppukiriä, jotta kisa tallentuisi muistiin. Pidemmissä suorituksissa taas on se ja sama, kestääkö mittari 13 vai 16 tuntia, virta loppuu ennen hauskuuden alkamista.

Kellon hinta ilman sykevyötä on 400 ja vyön kanssa 450 euroa. Mustan mallin pitäisi ilmestyä kauppoihin huhtikuussa ja sinisen kesäkuussa.

Lähteet: Polar ja DC Raimaker.

3 comments

Kommentoi

Kommentit