JarnoPolar A360 – Aktiivisuusmittari ottaa askeleen sykemittarimarkkinoille

Joulu lähestyy ja uutuuksia työnnetään markkinoille kiihtyvää tahtia. Suuret sykemittarivalmistajat ovat tässä mukana, kun tällä Garmin, Suunto ja Polar ovat kaikki julkaiset uutuuksia. Otetaan ensimmäiseksi käsittelyyn Polar A360 -aktiivisuusmittari.

Polar Loop toi aktiivisuusrannekkeet suuren yleisön tietoisuuteen. Tarkoitus oli vaivattomalla tavalla seurata käyttäjän aktiivisuuta: ranneke ranteeseen ja data kerääntyy automaattisesti, ilman painalluksia. Loopin jälkeen moni firma on tuonut markkinoille vastaavanlaisia apuvälineitä liikunnan seuraamiseen. Aikojen kuluessa ominaisuudet tuotteissa ovat lisääntyneet ja rajat sykemittarien ja aktiivisuusrannekkeiden välillä käyneet pienemmiksi. Polar A360 lähentää lisää tätä rajaa entisestään, mutta ei vielä aivan pääse perinteisten sykemittarien markkinoille, alempana selitettävistä syistä johtuen.

Polar A360 gif

Suurin täky uutuudessa on optinen sykemittaus suoraan ranteesta, ilman erillistä sykevyötä. Mittauksen avulla kalorikulutuksen ja rasittavuuden arvonta tulevat tarkemmiksi. Ilmeisesti Polar luottaa tässä omaan teknologiaansa eikä ole lähtenyt ostamaan muiden valmistajien sensoreita. Looginen ratkaisu, kun tarkoituksena on varmasti viedä tämä ratkaisu myöhemmin läpi malliston. Sykemittauksen toimivuudesta ei voi kokeilematta mitään sanoa. Yleisesti olen törmännyt sekä hyvin että huonosti toimiviin optisin sykemittauksiin. Toivon todella kempeleläisten olevan onnistujia.

Polar A360 b

Polar 360:n värinäyttö on myös kosketusnäyttö.

Hyvänä lisäominaisuutena sykemittauksen ansiota on eri harjoitusalueiden analyysi: A360 osaa kertoa treenin aikana, millä rasitustasolla syke liikkuu. Yleensä tämän tiedon on aktiivisuusmittareiden sykkeistä saanut selville vasta treenin jälkeen. Polarin avulla omat sykerajansa huonosti muistavat voivat nyt seurata treeninsä rasittavuutta realiajassa suoraan ranteesta.

Polar A360 h

Laitteen lataaminen tapahtuu kätevästi tavallisella micro-USB-piuhalla.

Toimii sykemittaus kuinka tarkasti tahansa, miinus on mittauksen rajoittuminen ainoastaan urheiluaktiviteettien ajalle. Laite ei siis seuraa sykettä koko päivän ajan vaan ainoastaan erillisessä treenimoodissa. Näin saadut arviot aktiivisuudesta ja vaikkapa kalorikulutuksesta jäävät väistämättä epätarkemmiksi kuin mitä olisi mahdollista saada koko päivän kestävällä sykeseurannalla.

Selitys rajatulle sykemittaukselle voi olla akun keston parantaminen. A360:n luvataan nimittäin kestävän parikin viikkoa yhdellä latauksella, sisältäen tunnin päivittäistä treenin tallennusta.

Polar A360 gif a

Polar A360:n aktiivisuusmittauksen tukena on myös Polar Flow netti- ja mobiilisovellus. Tämän avulla käyttäjä saa tietoa päivä-, viikko- ja kuukausitasolla tavoitteidensa saavuttamisesta. Ohjelma osaa myös neuvoa, miten yksittäinen treeni vaikutti päämäärän tavoittelussa sekä sieltä kertoa vaihtoehtoja harjoittelun monipuolistamiseen.

Polar A360 e

Bluetoothin välityksellä tiedot siirtyvät laitteesta Polar Flow’hon, mutta samalla tiedonsiirrolla saa halutessaan myös notifikaatiot kännykästä ranteeseen. Näin kello hälyttää saapuvista puheluista, viesteistä, sosiaalisen median tapahtumista sekä kalenteritapahtumista. Kellon hyödyntäminen ranteessa saapuvista puheluista näyttää yllättävän toimivalle kuvassa, kun kaivamatta puhelinta voi katsoa, kuka soittaa tai mikä ihme Facebookissa on lähettänyt ilmoituksen.

Polar A360 gig

Itsestään selvästi laite osaa kertoa päivän kalorikulutuksen, otetut askeleet, unen ja aktiivisuustyypin. Harmillisesti jatkuvan sykemittausominaisuuden poisjättäminen tekee tästä huomattavasti epätarkempaa käyttäjän kannalta. Esimerkiksi koko päivän kuormittavuuden ja unen laadun seurannassa sykedata tulisi tarpeeseen.

Vaihdettavat rannekkeet tuovat käyttäjälle lisämahdollisuuksia kellonsa tuunaamiseen mielialan mukaan. Lisämaksusta tietenkin.

Vaihdettavat rannekkeet tuovat käyttäjälle lisämahdollisuuksia kellonsa tuunaamiseen mielialan mukaan. Lisämaksusta tietenkin.

Myyntiin Polar A360 tulee marraskuussa. Laitteen hinnaksi on asetettu 199,90 €. Mikäli joululahjalistalla on siis aktiivisuusmittari, kannattaa laite tarkistaa. Toisaalta, jos hakusessa on kumppani treeniseurantaan, on halvempi Polar M400 mielestäni parempi valinta. 400 ei tarjoa optista sykemittausta, mutta sen sijana GPS-matkamittauksen kylläkin. Eli kannattaa harkita, hakeeko seuralaista treeneihin vai motivaattoria yleiselle liikunnan lisäämiselle.

Lisätietoa: Polar ja DC Rainmaker

5 comments

Kommentoi

Kommentit

  • Sain mittarin mustalla rannekkeella joululahjaksi. Olen käyttänyt sitä jatkuvasti. Minullakin ranneke on löystynyt ja metsurin työssä mittari on irronnut rannekkeesta muutaman kerran, onneksi se on jäänyt rukkasen sisään eikä ole hukkunut. Muuten olen laitteen ominaisuuksiin tyytyväinen. Harrastan liikuntaa kaksi kertaa viikossa.

  • Kiitos käyttökokemuksesta. Tuota ranneke-asiaa on toisaallakin pohdittu. Videolinkkisi ei toiminut. Onkohan näppihäiriö vai oletko jo poistanut videon?

  • Aivan sama ongelma myös täällä. Eli ranneke on löystynyt näytön sivuilta jo reilun parin kuukauden käytön jälkeen. Meinasin laittaa Polarille kuvan sähköpostilla ja kertoa pari sanaa laadusta.

   Ja mitä tulee sykkeenmittaukseen ranteesta, niin kyllä se on lelu verrattuna esim. Polar H7 -sykevyön tuottamaan dataan (kuntosalilla lähes kelvoton). Aktiivisuuden mittaus antaa välillä erikoisia tuloksia, koska aktiivisuus taitaa perustua käden heiluntaan? Siltä se ainakin vaikuttaa, kun katsoo tuloksia kevyen haravoinnin jälkeen. Unen pituuden mittaus on yllättävän tarkka, mutta eihän se siitä laadusta mitään kerro.

   Isot plussat tulee kyvystä näyttää puhelimen ilmoitukset. Vie tosin akkua enemmän, mutta se ei haittaa. Toinen plussa tulee herätyskellosta; värinä ranteessa herättää vain minut, eikä koko perhettä (vrt. matkapuhelimen herätys).

   Kelpo leikkikalu, jonka ranneke ei kestä. Rannekkeen löystyttyä, suorastaan ruman näköinen.

 1. Hei. Tuosta rannekkeen löystymisestä. Kannattaa olla yhteydessä Polariin tai liikkeeseen, josta ranneke ostettu. Ei tosiaan pitäisi rannekkeen löystyä siitä näytön sivuilta. Se on valitettava valmistusvirhe ja koskee jotain tiettyä erää. Itselläni sama ongelma (ei mitenkään paljoa, mutta kuitenkin selvästi) ja saan uuden rannekkeen tilalle 🙂