JarnoPolar A300 – Aktiivisuusmittari, mutta mille kohderyhmälle?

Polar julkaisi vuoden alussa uuden A300 -laitteen, joka heidän omien sanojensa mukaan on fitnessmittari, joka seuraa käyttäjänsä aktiivisuutta. Perinteisemmin ilmaistuna uutuudesta voisi siis käyttää nimitystä aktiivisuusranneke. Julkistus ei tapahtunut kovinkaan suurella ryminällä vaan mainoksiin olen törmäillyt vasta viime aikoina. Mutta mikä tämä salakavala uutuus sitten on, sykemittari, aktiivisuusranneke vai jopa Polar M400:n haastaja? Vastaus lienee, että A300 on Polar Loopin päivitetty versio, johon on otettu vaikutteita Polarin edullisimmasta FT-sarjasta (ns. entry level -mallisto).

A300_Yellow_Topleft_Activity_Time_24h_JPG

A300:ssa on päivittäinen aktiivisuusseuranta ja -neuvonta. Tietoa tulee siis kuljetuista askeleista ja poltetuista kaloreista. Mittari osaa myös kertoa, kuinka paljon tulisi vaikka juosta tai kävellä, jotta päivittäinen aktiivisuustavoite saavutetaan. Mikäli käyttäjä lorvii paikallaan liian kauan, kello ilmoittaa, että nyt tarvitsisi liikkua.

A300_Grey_Topleft_Activity_Bar_JPG

Toinen tyypillinen aktiivisuusrannekkeen ominaisuus on automaattinen uniseuranta. Kun en ole Polarin kelloja tämän suhteen käyttänyt, en osaa sanoa kuinka toimivaa algoritmi seurannan takana on. Kaikissa muissa untani seuranneissa laitteissa arvio on aina ollut parhaimmillaankin hyvin karkea. Toivottavasti tämä osaa erottaa unen pyörimisestä ja pyörimisen kyljen kääntämisestä.

Sykettä A300 seuraa perinteisen sykevyön avulla. Vyö voi olla joko Bluetooth-vyö tai FT-mallien tapaan analoginen. Jälkimmäinen vaihtoehto mahdollistaa sykkeen seuraamisen myös vedessä, ominaisuus jota M400 ei tarjoa. Optista sykemittausta A300:ssa ei kuitenkaan ole, joten koko päivän kestävää realiaaikaista sykeseurantaa malli ei mahdollista, ja tarkempaa tietoa harjoituksistaan haluava joutuu raahaamaan mukanaan myös sykevyötä.

A300_Blue_Topleft_HR_Exe-time_JPG

Kaikki päivän aikana kerätyt tiedot siirtyvät Bluetoothin tai laitteessa kiinteänä olevan USB-yhteyden avulla Polarin omaan seurantapäiväkirja Polar Flow’hun. Kiinteä USB on erittäin hyvä asia, koska se mahdollistaa lataamisen ilman ylimääräisiä piuhoja.

Polar_A300_3-e1428838942428 – kopioA300:ssa on eräs minun sukupolvelleni puhelimista tuttu ominaisuus: mahdollisuus muuttaa ulkoasua vaihtamalla tuotteen kuoria. A300:ssa käyttäjä voi nimittäin helposti ja nopeasti vaihtaa rannekkeen toisen väriseksi. Valitettavasti näitä vaihtovärejä ei kuitenkaan tarjota paketissa mukana vaan ne pitää ostaa erikseen 25 euron kappalehintaan. Kuinka moni tähän vaihtoehtoon tarttuu jää nähtäväksi. Suurempi myyntivaltti tämä olisi mielestäni ollut, mikäli paketin mukana tulisi ainakin kaksi värivaihtoehtoa.

Polar_A300_2-e1428838972560 (1) – kopio

Polar A300 suositushinta on 160 euroa sykevyöllä, ja hinta onkin uutuuden isoin haaste. Polar M400:ssa on lähes samat ominaisuudet, mutta myös kiinteä GPS matkan mittaamisen ja sen suositushinta on 200 euroa. Nettiä selaamalla nämä kaksi laitetta saa jopa lähes samaan hintaan. Miksi sitten valitsisin näiden kahden välillä A300:n? Miksi tyytyisin A300:n ominaisuuksiin, jos samalla rahalla saan täysiverisen GPS-sykemittarin? Vielä en ole keksinyt tähän vastausta, jos lukijalla tai Polarilla on tarjota tähän vastaus ja minulta huomaamatta jäänyt eroavaisuus, kuulisin sen mielelläni.

Kuvat: Polar

Kommentoi

Kommentit