Pelago -polkupyörät – käytännöllistä kauneutta

Edit 2.3.2012, 08.56

Pelago –polkupyörät eivät enää ole aivan tuore tuttavuus suomalaisilla pyörämarkkinoilla. Pelago on tunnettu kauniista ja ajattomista kaupunkipyöristään, ja kaudelle 2012 mallisto täydentyy muutamalla erittäin mielenkiintoisella uutuudella.

Pelagon ideologiaan kuuluu valmistaa fillareita, jotka ovat kestäviä ja käyttötarkoitukseensa sopivia. Siis pyöriä jokapäiväiseen käyttöön vuosiksi eteenpäin. Mallistossa on keskitytty pääasiassa teräsrunkoisiin kaupunki-, retki ja maantiepyöriin. Myös kotimaisuus on erittäin tärkeä kriteeri ja esimerkiksi kaikki uudet mallit kootaan Suomessa (Helsingin Jätkänsaaressa). (Edit)

Sitten uusiin malleihin.

Capri on kaupunkiin suunniteltu perinteinen mixte-runkoinen pyörä, joihin Suomessa ei liian usein törmää. Nykyään naistenpyörien rungot ovat usein paksuja sekä painavia ja harvoin esteettisesti kovin viehättäviä. Toisin on Caprissa. Se on kevyt ja siro ja suorastaan kutsuu ajamaan. Vaihteita Caprissa on valinnan mukaan 1 tai 3. Vaikka Capri onkin ehkä enemmän naisväestölle suunnattu, on isompi runko soveltuva aina noin 185cm käyttäjälle asti.

Pelagon kauniit polkupyörät ovat kotimaista huippusuunnittelua

San Sebastian puolestaan on riisuttu ja kevyt vaihteeton kaupunkipyörä. Sen saa toki ajovalmiina kokonaisuutena, mutta myös runkosettinä, johon voi koota itselleen mieleisen kokoonpanon. San Sebastianin pienin runko soveltuu jopa alle 160 senttisille käyttäjille.

Pelagon kauniit polkupyörät ovat kotimaista huippusuunnittelua

Vanhemmista malleista on nostettava esiin Stavanger, josta on saatavilla sekä maantie- että kaupunkiversio. Stavangerissa on vaihdeosasarjana hinta-laatusuhteeltaan erinomainen Shimanon 105 ja rullaavuutta on haettu mm. XT-napojen kautta. Road-versio soveltuu geometriansa puolesta hyvin vaativampaankin maantiekäyttöön, mutta kestää myös vähän vaativampia retkipolkuja. Kaupunkiversio on osiltaan vastaava kuin road, mutta geometria soveltuu paremmin kaupunkiin ja hieman leppoisampaan retkeilyyn.

Pelagon kauniit polkupyörät ovat kotimaista huippusuunnittelua

Koko Pelago-mallisto on viimeistelyltään upeaa tavaraa ja ajettavuudeltaan fillarit ovat ensiluokkaisia. Hintaakin toki tällaisella laadulla on. Capri maksaa alkaen 895€, San Sebastian alkaen 925€. Pelagot on kuitenkin tarkoitettu käytettäviksi ja kestäviksi, joten jos todellinen arjen kumppani on haussa, eivät hinnat ole mitenkään mahdottomat.

Pelagon tuotteisiin voi tutustua heidän liikkeessään Vallilassa, jossa on myös muuta pyöräilyyn liittyvää tavaraa (kuten Brooks-tuotteet, joita myös fillareissa käytetään) sekä huoltopalvelut. Koko malliston näkee myös uudesta 2012 katalogista. Pelago on mukana huomenna starttaavilla GoExpo –messuilla.

Kuvat: Pelagon Facebook-sivut
Lähteet: pelago.fi sekä Pelagon 2012-katalogi  

Kommentoi

Kommentit