Oakley Airwave 1.5 – Laskulasit ja tietokone samassa paketissa

Laskulaseja on monenlaisia ja eri olosuhteisiin sopivia. Nykyään valintaan voivat kuitenkin vaikuttaa muutkin tekniset ominaisuudet kuin ulkonäkö ja linssin väri. Oakley julkaisi viime vuonna Airwave-laskulasinsa, joiden avulla pystyi tarkastelemaan tietoja laskustansa. Talven lähestyessä laseista on nyt julkaistu uusi versio, Airwave 1.5. Nopealla tutkailulla en hirveästi laseista eroja havainnut. Muutamia laitteita oli lisää yhdistettävänä, tietoa kerättiin hieman enemmän ja akunkeston luvattiin olevan parempi.

Oakley_Airwave_1_5_3

Airwave 1.5 avulla laskija pystyy tarkastelemaan laskunsa tietoja sekä yksittäisistä runeista että pidemmältä ajalta. Data näytetään lasien oikeassa alareunassa olevalla pienellä näytöllä, jonka kokoa Oakley vertaa 14 tuumaisen näytön katsomiseen 10 senttimetrin päästä.

Tietoa saa nopeudesta, maksiminopeudesta, kokonaisnoususta(/laskusta) sekä hypyn huippukorkeudesta. Näitä lukuja voi sitten vertailla keskenään tai katsoa kokonaissummaa pidemmältä ajalta. Nyt voi ainakin todistetusti sanoa kuinka hyvät airit hyppyihinsä sai.

Lukujen lisäksi lasit tarjoavat tietoa kartan muodossa eri hiihtokeskuksista, jolloin heikommallakin kartanlukutaidolla löytää haluamaansa paikkaan. Samalla laseista voi tarkistella onko lähettyvillä kavereita (joilla toki on oltava joko Airwavet tai ainakin applikaatio).

Kolmas näytettävä kategoria ovat soitettava musiikki sekä saapuvat puhelut ja viestit (iPhone 5 tai uudempi ja Android 4.1). Kiireisten laskijoiden ei siis enää tarvitse pelätä missaavansa puheluita tai tekstiviestejä rinteessä ollessaan – joskaan ei liene toivottavaa lukea viestejä laskiessa. Samalla bluetooth-teknologialla saa myös kytkettyä näyttöön esimerkiksi sykemittarin.

Eri tietoja selataan ranteeseen tulevalla kaukosäätimellä, jolla voi myös vaihtaa esimerkiksi kappaleita lennosta.

Mainittakoon lopuksi, että elektorniikan lisäksi lasit tarjoavat Oakleyn huippuoptiikkaa sekä perustoimivuutta lasien huurtumattomuuden ja muun vanhakantaisen käytettävyyden muodossa. Linssin vaihtaminen onnistuu nopeasti switchlock-teknologialla. Lasien 649 dollarin hinnalla saa mukaansa yhden linssin, jonka rinnalle voi sitten ostaa lisää.

Oakley_Airwave_1_5_4

Switchlock-teknologialla lasin vaihtaminen onnistuu kätevästi ilman suurempia taitoja tai työkaluja.

Lisätietoa: Oakley

Kommentoi

Kommentit