Nike Zoom Vapor 9 Tour – Rogin uusi tenniskenkä

Kun Nike alkoi suunnittelemaan uutta tenniskenkää, oli ensimmäisenä lähtökohtana keveys, kuten nykykengissä yleensä on. Tenniskenkä on tässä suhteessa haastava tuote, sillä juoksukengän keveyden yhdistäminen tenniskengältä vaadittavaan sivuttaissuuntaiseen vahvuuteen ei ole aivan yksinkertaista.

Niken uusi kevyt tenniskenkä sivusta kuvattuna

Kuva: nikeinc.com

Nike kuitenkin sanoo onnistuneensa tässä ja tuloksena on siis Zoom Vapor 9 Tour, jotka nähtiin Federerin jalassa 2012 Australian avoimissa tässä kuussa. Kenkään on saatu toteutettua sivuttaistukea ikään kuin sormilla, jotka muodostavat muotin jalan ympärille ja näin mukailevat jalan liikettä. Samaan aikaan kevyt ”mesh” -päällysmateriaali on tuo keveyttä ja hengittävyyttä.

Niken uudess kevyessä tenniskengässä on "sormimaiset" tuet sivuttaisliikettä varte

Kuva: nikeinc.com

Zoom Vapor 9 Tour on myynnissä Niken verkkokaupassa ja hintaa sillä on 140€. Zoom Vapor 9 Tour ei kuitenkaan pelastanut Rogia arkkivihollisensa Rafa Nadalin kynsistä, vaan Nadal tiputti Federerin Australiassa omilla Nike Air Max Courtballistec 4.3:lla (myös Niken verkkokaupasta 140€, kuva alla). Siinä se ero luultavasti syntyi, ei muussa. Niken Air MAx Courballistec 4.3 on Nadalin valinta tenniskengäksi

Kuva: nikestore.com

Niin ja alla oleva video on lähellä mennä hieman yli. Siinä Niken suunnittelija suuruus Tinker Hatfield piirtää iPadilla Federerille kenkiä toimistossa, jossa Niken ja Applen kamat pyörivät työpöydillä sulassa sovussa. Onhan se siistin näköistä, mutta…. no menköön tämän kerran.

 

1 comment

Kommentoi

Kommentit