Nike VR_S Covert – Kehäpainotteinen ja säätömahdollisuuksia tarjoava draiveri

Oliko edellinen golf-kausi jälleen sellainen, jolloin olisit toivonut hieman pidempiä ja/tai suorempia draiveja? Nike on päättänyt tarjota ensi kaudelle oikotietä onneen Nike VR_S Covert -draiververin muodossa. Tämä keppi  odotetusti mainostaa itseään pitkillä ja suorilla avauksilla, mutta pakottaa samalla pelaajan työstämään draiviaan, vaikkakin työstämisen voi rangen lisäksi tehdä parista säätöruuvista kääntämällä.

Mailassa on FlexLoft-mekanismi, jonka avulla voidaan säättää sekä nostokulmaa (loft) että lavan asentoa (face). Yhdistelemällä näitä asetuksia voidaan saada aikaiseksi joko korkeampaa tai matalampaa pallon lentorataa sekä kierteeseen voidaan vaikuttaa, jolloin vaikkapa slaissia voidaan pyrkiä ehkäisemään sulkemalla lapaa. Asetuksia on yhteensä 15 erilaista (loftit asteen välein 8,5—12,5 ja avattu-suora-suljettu) eli mailasta  pitäisi löytyä haluttu asetus pelaajelle sekä reagointikeino vaihteleviin olosuhteisiin.

FlexLoft-säätöjärjestelmän lisäksi mailasta löytyy uutuutena Niken raudoista tuttu High Speed Cavity Back –teknologia eli tutummin ilmaistuna maila on kehäpainotteinen. Näin painoa on saatu siirrettyä taakse ja alas, jolloin maaginen MOI-arvo on kasvanut eli mailasta on tullut anteeksiantavampi huonoilla osumilla. Mailan osumapinta on puolestaan tehty NexCOR-teknologialla, jossa käytetään eri paksuista materiaalia eri kohdissa, jolloin sweet spot siirtyy keskemellä ja ylemmäs lapaa, kohtaan johon Niken mukaan suurin osa pelaajista osuu.

Mailan pitäisi ilmestyä markkinoille helmikuun alussa, sitä odotellessa tässä on Niken esittelyvideo mailasta.

Lähteet: Nike ja Golfpiste.com

Kommentoi

Kommentit