Nike VR Forged Pro Combo -raudat – Tekeekö rauta 3 comebackin?

Perinteinen suomalainen kesä jatkuu ja golfkierroksia voi yhä naputella pelkässä t-paidassa, traditionaalisemman syyskuun sadetakin sijaan. Ja koska kausi jatkuu, niin jatkukoon myös meidän väline-esittelymme.

Nike julkaisee marraskuun alussa VR Forged Pro Combo -rautansa. Yhdet Pro Combo -raudat julkaistiin 2011, mutta uusimmissa kepeissä muutoksia on tehty mailojen painotukseen sekä varsiin ja lavan uriin.

Merkittävin muutos kohdistui  mailojen painotukseen: nyt raudat on jaettu kahteen osaan edeltävän kolmen sijasta. Raudoissa 3–6 on pocket cavity -painotus eli niissä on lavan takaosassa pieni tasku kahden osan välissä. Tasku on täytetty polymeerilla, jonka pitäisi taata hyvä ja perinteinen blademainen lyöntituntuma ja -ääni. Yleisesti tällainen takapainotus tekee mailoista hieman anteeksiantavampia ja helpottaa pallon saamista korkealle ilmaan, kohtuullisen tärkeä ominaisuus pitkistä raudoista puhuttaessa.

Nike_VR_Forged_Pro_Combo

Oikeanpuoleisessa mailassa näkyy polymeerillä täytetty tasku.

Lopuissa raudoissa painotus on tehty maltillisemmalla split cavityllä. Näin lyhyemmillä raudoilla on mahdollista työstää palloa paremmin ja saada lyönteihin enemmän purevuutta.

Nike_VR_Forged_Pro_Combo_2

Lavoista löytyvät myös komean nimisten X3X-urien viimeisimmät kehitysversiot, jotka luonnollisesti takaavat ”optimaalisen spinnin pidemmillä ja lyhemmillä lähestymislyönneillä”. Minua kiinnostavat itsepuhdistuvat urat antavat siis edelleen odottaa itseään.

Nike_VR_Forged_Pro_Combo_3

Mailoissa on vakiona Niken ja True Temperin ja Dynamic Goldin yhteistyössä tekemä DG Pro -varret, joiden painotukset muuttuvat setin idean mukaisesti eri rautojen välillä.

Nike_VR_Forged_Pro_Combo_4

Mailat ilmestyvät myytiin U.S.A:ssa 1. marraskuuta ja hintaa on sentin alle tuhat taalaa.

Lisätietoa: Nike

Kommentoi

Kommentit