Nike SPARQ Vapor… siis häh

Jo toinen juttu lähiaikoina otsikolla Nike Vapor-jotain. Kyse ei kuitenkaan ole siitä, että Nikeä jotenkin suositaan, ainostaan siitä, että näihin juttuihin on helppo törmätä.

Tämä menee jälleen kategoriaan mitä ihmettä. Nike lanseerasi tänä syksynä/talvena Vapor Strobe lasit, jotka ovat osa SPARQ-harjoitussarjaa. Nämä strobo-lasit siis vilkkuvat, eli peittävät näkökyvyn lyhyksi hetkiksi harjoitellessa. Tämän pitäisi siis aiheuttaa suurin piirtein se että, aivot joutuvat tekemään omat ”laskelmansa” vähemmän visuaalisen informaation varassa. Tällainen aivojen vastusharjoittelu parantaa ilmeisesti ainakin reaktiokykyä, ajoitusta, tasapainoa ja perifeeristä näköä. Ensimmäisten testaajien mukaan näyttäisi siltä, että lasit oikeasti toimivat. Hinta 300 dollaria ja ainakin Niken verkkokaupassa näyttäisi olevan myynnissä. Suomeen  saadaan toki varmasti vielä odotella, mutta jos kiinnostuit, ala kyselemään Nikeltä ja ehkä ne saadaan nopeammin tännekin. Videolla selitetään laseista hieman enemmän ja Youtubesta löytyy paljon materiaalia samasta aiheesta.

Kaiken kaikkiaan Niken SPARQ sarja on melko mielenkiintoinen. Se sisältää harjoitusvälineitä kuten vastusvarjoja ja vastuskuminauhoja, harjoituksia ja neuvoja, joilla pyritään systemaattisesti parantamaan huippu-urheilun viittä tärkeää osatekijää: nopeutta, voimaa, ketteryyttä, reaktionopeutta ja ”quicknessiä”. Quicknesillä tarkoitetaan ehkä vapaasti reaktiokyvyn ja nopeuden yhdistelmää. SPARQ sarjasta olisi hauska kuulla lisää Suomessakin, monet seurat saattaisivat olla kiinnostuneita ottamaan kiinni tällaisten tutkimusten tuloksiin esimerkiksi nuorisoakatemia valmennuksessa.

EDIT,

SPARQ, Speed, Power, Agility, Reaction, Quickness… aaa jooo…

Kommentoi

Kommentit