Nike Free Gym – Uudet jooga/ninja -tossut Nikelta

No niin. Ympyrä alkaa pikkuhiljaa sulkeutua, kun myös Nike on tuonut markkinoilla oman barefoot -training kenkänsä vuonna 2004 lanseeratun Free -malliston rinnalle. Nike Free Gym+ on naisille suunnattu training ”kenkä”. Mielenkiintoinen ominaisuus kengässä on niin sanottu ”split-toe”, jossa isovarvas on erotettu muista varpaista. Olen päässyt testaamaan tätä ominaisuutta kohta Suomeen rantautuvista Brooks Pure -malliston kengissä ja kuukauden testaamisen jälkeen voin sanoa, että ominaisuus todella toimii. Siksi uskon, että myös Free Gym+:ssa ominaisuus palvelee tarkoitustaan, tehostaen jalkaterän lihasten toimintaa sekä tasapainoa. Kengän materiaaleista luonnonkuidut ovat johdettu vulkaanisesta kivestä, joka helpottaa poistamaan hikeä ja hajua?!?!

Nike Free Gym+ on suunniteltu kuntosaleilla ja varsinkin dynaamiseen joogaan sekä muille ohjatuille tunneille, jossa normaalista ollaan varpaillaan. Luonnollisesti minimalistisuudesta seuraa se, että kenkä on hyvin kevyt ja taipuisa. Pitävä pohja antaa kaivattua lisäpitoa, kun sitä tarvitaan, minkä lisäksi se suojelee jalkaterää. Ja kuten allaolevista kuvista voi päätellä, ovat kengät suunniteltu todella tyylikkäiksi.

On mielenkiintoista huomata kuinka ensin Adidas ja sitten Nike ovat molemmat lähteneet mukaan barefoot ”maniaan”. Tässä täytyy kuitenkin muistaa, että molemmat ovat tuoneet markkinoille ainakin näin aluksi training kengän. Onko tässä siis kyse vähän markkinoiden tutkimisesta ja kartoittamisesta ennen kuin siirrytään juoksumarkkinoille? Nike on esimerkiksi puhunut vahvasti siitä, kuinka jalka tarvitsee ainakin jotain suojaa ja vaimennusta, minkä takia Free Run -mallisto on ollut heidän vastaus barefootiin. Aika näyttää, mitä tapahtuu, mutta oma veikkaus on, että muutokset ja uudistukset eivät lähivuosina jää tähän.

Lähteet ja kuvat: Trendhunter.com / fastcodesign.com/

Kommentoi

Kommentit