Nike Free 4.0 v3 – Ei unohdeta malliston keskimmäisintä

Free -juoksukenkien esittelytrilogian viimeisenä vuorossa on Nike Free 4.0 v3. Tuoteperheen keskimmäisin malli on Suomessa ehkä vähinten tunnettu, johtuen osittain sen rajoitetummasta saatavuudesta sekä asettumisesta kahden mallin väliin. Harva kauppa uskaltaa ottaa kerralla valikoimiinsa kolmea samansuuntaista kenkää, muitakin vaihtoehtoja kun on tarjottava.

Pohja on kengässä tehty samasta Phylite-materiaalista kuin muutkin Freet. Uusimmassa versiossa välipohjaan ei ole koskettu vaan se on jätetty samaksi kuin edeltävässä versiossa. Luvassa on siis kuuden millimetrin droppi ja kohtuullisen löysä pohja. Painoa kengälle on ilmoitettu 218 grammaa miesten US 8 -koolle (ei siis koolle 9, kuten yleensä on tapana).

Päällisen osalta muutokset puolestaan huomaa heti. Tähtikuvioidun NanoPly-materiaalin roolin päällisen tukiratkaisuna ovat ottaneet perinteisemmät suikalemaiset vahvikkeet. Samalla avoimen ja hengittävämmän meshin osuutta on lisätty.

Sisäpuolelta päällinen on edelleen saumaton ja yhtenäinen eli kengän käyttäminen ilman sukkia pitäisi onnistua helposti ja napakkuus lienee tutunlainen.

Kaiken kaikkiaan Free-mallien uudistukset olivat varsin odotettuja, koska kovin kuulemani kritiikki kohdistui nimenomaan päälliseen. Toivotaan, että uudistuksilla päällistä on saatu paremmaksi eli hengittävämmäksi ja taipuisammaksi. Samalla tarkoituksena lienee kuitenkin ollut säilyttää vanhan mallin ystävät tyytyväisinä, onhan ainakin Suomessa Free-mallisto ollut varsin suosittu, erityisesti suhteessa sen saatavuuteen. Toivotaan, että ASA saisi kevään tai kesän aikana mahdollisuuden tehdä tarkemman analyysin ja vertailun Nike Free -juoksusarjasta.

Ennakkomme 5.0:sta ja 3.0 v3:sta.

Lähteet: Nike ja Runningwarehouse

1 comment

Kommentoi

Kommentit