Nike Free 3.0 v5 – Pohja pysyy samana, päällinen muuttuu

Joonas ehti jo esittelemään Nike Free -juoksumalliston jämäkimmän version, 5.0:n. Ja koska ASA:ssa tykätään pomppivasta etenemisestä enemmän kuin loogisesta, on nyt esittelyvuorossa 3.0 ja ensi viikolla vuoron saa 4.0

Nike Free 3.0 on ollut Free-mallistosta kevein ja minimalistisin juoksukenkää.Tämän vuoksi se ei  ole Suomessa päässyt juoksumarkkinoilla samaan asemaan yleiskenkänä kuin isoveljensä 5.0. Mikään ei toki estäisi käyttämästä myös 3.0:aa samanlaisena yleistossuna salilta lenkille, mutta kengällä lenkkeily vaati vain hieman enemmän käyttäjältänsä.

Uusin 3.0 v5 ei ole lähtenyt leikkimään kengän pohjalla, joka on täsmälleen sama kuin v4:ssa. Luvassa on siis suhteellisen löysä, kevyesti vaimennettu ja 4 millimetrin dropilla varustettu pohja.

Uudistuksia kenkä on kokenut päällisessään: viime vuoden varsin poikkeuksellinen versio umpinaisemmasta NanoPly-materiaalista, jonka piti tarjota tukea käyttäjälleen, ei ilmeisti saavuttanut suurta suosiota. Ainakin se oli lämpimän puoleinen. Tänä vuonna päällinen on perinteisempää avointa meshiä, jonka myötä kenkä näyttää varsin tavalliselle juoksukengälle. Päällisen alla on kuitenkin sama ratkaisu kuin edeltävässä versiossa eli tossu koostuu yhtenäisestä sukkamaisesta sisäosasta, jonka ansiosta kenkä istuu varsin napakasti jalkaan. Päällisen muokkaus on varmasti paikallaan, mutta käyttäjän kannattaa testata koko huolella. Avoin mesh voi herkästi olla hieman löysemmän tuntuinen kuin edeltävä, napakka NanoPly.

Kengän uudistus oli siis varsin odotettu: valituksia saanut päällinen pois ja muut osat muuttumattomana.

Lähteet: Nike ja Runningwarehouse

1 comment

Kommentoi

Kommentit