Nike Flyknit– Niken uutuuskengät on kudottu

Suunnitellessaan uutta kenkäänsä Nike panosti niihin kahteen seikkaan, jotka tekevät juoksukengistä, erityisesti maratonkengästä hyvät: keveys ja istuvuus. Nike urheilijat halusivat sukkien istuvuutta ja keveyttä, mutta tähän mennessä ei tätä oltu juoksukenkiin saatu suoraan tuotua. Tartuttiin siis sukkapuikkoihin…

Uudessa Nike Flyknit mallistossa kengät on valmistettu siis kutomalla. Kengän päällys on kokonaan yhtä palaa joka näkyy hyvin alla olevasta kuvasta.

Niken uusi Flyknit -teknologia tekee kengistä kevyitä ja istuvia kutomalla

Flyknitin ominaisuudet on toteutettu yhdistämällä erilaisia lankamateriaaleja eri kohtiin kenkää. Samalla myös erilaiset kudontatavat mahdollistavat erilaisia ominaisuuksia kengän eri kohdille. Uuden tavan selkeät edut ovat erinomainen keveys ja istuvuus. Samalla materiaalin rakenne tekee siitä erittäin hengittävän ja ilmeisesti tukevamman kuin mitä voisi kuvitella. Kutomisen hyvänä puolena on myös hukkamateriaalin vähyys.

Niken uusi Flyknit -teknologia tekee kengistä kevyitä ja istuvia kutomalla

Flyknitistä on kaksi mallia. Racer on tarkoitettu kisakengäksi ja ilmeisesti esimerkiksi Lontoossa 2012 sillä juoksee useita juoksijoita. Trainer+ puolestaan on tavallisempi juokuskenkä, jossa Flyknit teknologiaa hyödynnetään.

Hintoja ei vielä ole julkistettu, mutta ilmeisesti Flyknitit tulee olemaan melko arvokkaita. Lanka ei nimittäin ole ihan perus villalankaa eikä kaavojakaan taida Novita-lehdestä löytää. Ehkä nämä videot kuitenkin vakuuttavat…

Kuvat nikeinc.com ja nikeblog.com