Nike Flyknit Lunar 1+ – Keveys ja vaimennus yhdistettynä?

Juoksukengät kudottuine päällisineen tulivat markkinoille viime vuonna, mutta ainakaan minä en havainnut suurta markkinaosuuden valtausta tapahtuneen. Syitä on varmasti monia, nopeasti mieleen tulevat kenkien kalliimpi hinta, kenkien käyttötarkoituksen pääasiallinen suuntautuminen kisakäyttöön ja niiden rajattu saatavuus.

Nike_Flyknit_Lunar_1plus_BrandImage_Small_large

Teknologia vaikuttaa kuitenkin niin lupaavalle, että sen kuoppaamista tuskin kukaan toivoo. Näille toiveikkaille Nike on lupaamassa valonpilkahduksia uudella Nike Flyknit Lunar 1+ -juoksukengällään.

Nike Flyknit -teknologiasta lisätietoa löytyy esittelypostistamme, kertauksena todettakoon sen mahdollistavan kevyemmän kengän, vähemmän saumoja (ja siis mahdollisia hiertäviä kohtia) ja vähentävän hukkamateriaalia valmistusvaiheessa.

Lunar 1+ yhdistää tämän päällismateriaalin entistä vaimennetumpaan, Lunarlonista tehtyyn välipohjaan. Lunarlonia Nike on käyttänyt jo kauan Lunar-mallistoissaan. Suurimpana erona, päällisen lisäksi, Flyknit Lunar 1+:ssa verrattuna Lunar-malliston aiempiin kenkiin on Flyknitin neutraalius: tähän mennessä muut kuin Lunar-sarjan kisakengät ovat olleet dynaamisella ylipronaatiotuella varustettuja. Tuen poisjättäminen on varsin odotettu ratkaisu näinä naturalistisuutta korostavina aikoina. Toki tällä tuen puutteella on varmasti saatu myös painoa kevyemmäksi. Paino onkin ilahduttavat 227 grammaa eli kisakengän luokkaa.

Lunar-pohjan lisäksi tässä kengässä on toinen ero aiempiin Flyknit-sarjan malleihin: kudottuun päälliseen on lisätty Flywire-teknologiaa, joka tuo päälliseen hieman ryhtiä ja jalan liikettä myötäilevää istuvuutta. Toivottavasti se ei tuo mukanaan myöskään hankausta.

Tuotteen pitäisi ilmestyä Yhdysvalloissa kauppoihin helmikuussa, Suomen jälleen myynnistä ei meillä ole vielä tietoa.  ASA jää innolla odottamaan kengän ilmestymistä, speksien mukaan luvassa olisi kevyt kenkä monenlaiseen käyttöön, pidempien matkojen kisäkengästä kevyempään jolkotteluun.

Tässä vielä tuttuun tapaan Niken esittelyvideo kengästä:

Lähde: Nike

1 comment

Kommentoi

Kommentit

  1. Tilasin nuo nikestoresta heti kun ilmestyivät ja ovat ihan mahtavat! Hintaa tuli joku 180e eli ei mielestäni paha. Ihania värejä myös. 🙂